Noored hambatohtrid õpetasid lastele suuhügieeni

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarstiks õppivad tudengid juhendasid lapsi õigesti hammaste eest hoolitsema.
Hambaarstiks õppivad tudengid juhendasid lapsi õigesti hammaste eest hoolitsema. Foto: URMAS TAUL/PRNPM/EMF

Sel nädalavahetusel Pärnus toimuvate Eesti hambaarstide päevade raames õpetavad tudengid täna ja homme Port Artur 2 kaubakeskuses lastele hammaste eest hoolitsemist ja õiget toitumist. Seda kõike mänguliselt lõbusas vormis.

Arstitudengid näitasid õppevahenditel peal, kuidas õigesti hambaid pesta, miks on tarvis kasutada hambaniiti ja ise sai värvida suhkrukella. Maskott Jänkujuss jagas õhupalle ja infovoldikuid, vaadata sai õpetlikku multifilmi.

Hambaarstide päevade korraldusega seotud endine hambatohter Ellen Lepasaar selgitas, et see on osa haigekassa toetusel toimuvast profülaktilisest programmist ning õiget toitumist ja hammaste eest hoolitsemist õpetatakse selle programmi raames nii lasteaedades kui koolides. „Lapsed võtavad uusi teadmisi alati paremini vastu ja eks midagi ikka külge jääb,“ sõnas ta.

Hambaarstide päevad on Eesti hambaarstide liidu aasta tähtsündmus ja  esimest korda toimuvad need Pärnus. Enamasti on hambaarstid, hambaraviõed ja -tehnikud kogunenud Tartus, mõne korra ka Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles