Teel hoitakse silm peal

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnakas Peeter Krimm kirjutas 10. augusti Pärnu Postimehes oma kogemustest Via Baltica ümbersõidul (”Nutune Via Baltica“). Kirjutise kohaselt on tee ehitamisel tehtud olulisi vigu. Mida kavatseb ette võtta Pärnu linnavalitsus, kuna see teelõik on oluline ka linnaliikluse seisukohalt?

Vastab abilinnapea Romek Kosenkranius:

”Need loetletud puudused saab väljavõttena esitada maanteeametile ja kui oktoobris algab tööde üleandmine, kaasatakse vastuvõtukomisjoni ka linnavalitsuse töötajaid, kellel on õigus teha ettekirjutusi vaegtööde osas.

Kuid võib minna ka nii: kui projekteerija väidab, et kõik pöörderaadiused ja liikluslahendused (mis Peeter Krimmi arvates on valesti), on siiski vastavad ettenähtud liiklusrajatiste normidele, siis pole kahjuks protestimiseks alust. Kui Peeter Krimmi nimetatud kitsaskohad on tõesti vastuolus normidega, on nii linnavalitsuse ametnikel kui maanteeameti inimestel (tellijal) õigus lasta tööd (nii projekteerimine kui ehitus) ümber teha ilma lisaraha ehitaja poolt küsimata.

Kuigi ma ise kaldun arvama, et vaevalt nüüd täiesti vigane ja normidele mittevastav projekt läbi lasti. Aga mine tea, tehti äkki mõned ratsionaliseerimisettepanekud esialgsesse töösse ja sealt tulid vead? Igatahes saan lasta need väited maanteeameti ja meie liiklusspetsialistil üle kontrollida.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles