Juhtkiri: Kalevi staadioni kurvad päevad

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Aasta alguses kirjutas Pärnu linnapea Toomas Kivimägi Pärnu Postimehes avaldatud pikemas Kalevi staadioni puudutavas kirjutises, et selle “vastu tunneb huvi väga usaldusväärne investor, kes tõsiselt kaalub sõlmitud hoonestusõiguse lepingu täitmiseks võtmist”. Nüüdseks on selgunud, et kohtumised, läbirääkimised ja kõik muu on kahjuks läinud vett vedama, sest too investor, Wendre omanik Peter Hunt, kelle nimi avalikult ja ametlikult alles nüüd selles seoses välja öeldakse, on huvi staadionisse investeerimise vastu kaotanud.

Ega Pärnu Postimees muidugi täpselt oskagi öelda, kui suur oli investeeringu tegemise vastu huvi Hundil ja kui suur pigem linna huvi see investeering saada. Hundile pole absoluutselt midagi ette heita. Mingit kohustust pole võetud, läbi võib ikka rääkida ja kui tulemust ei ole, siis ei ole ja ühele pooltest kaotab asi tähtsuse.

Pärnu linnale staadion tähtsust ei kaota. Sellest, kuivõrd halvas korras staadion on, kui ebameeldiva mulje see lagumaja ranna rajoonis jalutajatele ja spordisõpradele jätab, oleme kirjutanud korduvalt ja saame kirjutada veel.

Linnavalitsust eesotsas Toomas Kivimägiga tunnustame, et nad asusid konkreetseid samme astuma juba enne, kui hoonestusõigus linnale tagasi tuli. Eesti spordiselts Kalev, millele staadioni hoonestusõigus viimati kuulus, ei saanud lõppkokkuvõttes millegagi hakkama. Seega polnudki linnavalitsusel muud valikut kui ise tegutseda.

Arvestades, et variant A, investori kaasamine, on nüüd kalevi all, peab läbi saama variandiga B, mis Kivimägi sõnutsi tähendab staadioni renoveerimist linna ja riigi raha eest. Kahjuks ei ole sellisel plaanil ilmselt enne 2015. aastat määratud täituma. Kurb seis Ranna puiesteel jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles