Diana Aitai hukkumise uurimine jõuab lõpule

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaev, kuhu kukkudes hukkus Diana Aitai.
Kaev, kuhu kukkudes hukkus Diana Aitai. Foto: Ants Liigus

Pärnus mullu 26. jaanuaril lumega varjatud kaanetamata kaevu kukkunud Diana Aitai hukkumise asjaolusid on uuritud aasta ja kaheksa kuud. Ringkonnaprokuratuurist teatati, et menetlus on jõudnud lõpusirgele.

“Uurimise tulemustest on praegu veel vara rääkida ja kahjuks ei saa ma öelda täpset kuupäeva, millal need on võimalik avaldada,” ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm. ”Esmajoones avaldatakse uurimise tulemused menetluse asjaosalistele.”

Erm viitas prokuröri (nime ei nimetanud, T. K.) avaldusele, et “uurimise käigus on võetud suur hulk täiendavaid ütlusi ja kogutud lisadokumente ning menetlus on jõudmas lõpusirgele”.

Mullu augustis lõpetas Lääne ringkonnaprokuratuur Diana Aitai surmaga seotud õnnetuse uurimise “seoses kriminaalasja aluse puudumisega”, kuid Diana vanemad Irina ja Peeter Aitai kaebasid ringkonnaprokuratuuri otsuse edasi riigiprokurörile.

Riigiprokuratuur tühistas ringkonnaprokuratuuri mullusuvise määruse, mis süüdlasi tuvastamata uurimise lõpetas, ja tegi uurijatele ülesandeks täpsustada katmata veevõtukaevuga seotud isikute vastutust.

Muu hulgas käskis riigiprokuratuur uurida, milline Pärnu linnavalitsuse struktuuriüksus oli kohustatud hooldama tragöödia põhjustanud kaevu ümbrust, kuna kaev asus linnamaal, ja kas kellelegi oli põhjust ette heita kohustuste täitmata jätmist.

Samuti pidas riigiprokuratuur oluliseks senisest hoolikamalt otsida kaevu omanikku.

Varem on ringkonnaprokuratuur teatanud, et teise astme kuritegu aegub viis aastat pärast teo toimepanemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles