Tiibeti laama peab loengu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laama Khenpo Tashi.
Laama Khenpo Tashi. Foto: sangyeling.org

Homme kell 18 peab Pärnu kunstnike majas avaliku loengu Tiibeti budismi üks tunnustatumaid vaimulikke laama Khenpo Tashi.


Tema loenguseeria jätkub reedel Tallinna ülikoolis. Oma esimesel Euroopa reisil olev kõrge joogi andis nõusoleku peatuda Riiast Tallinna siirdudes ühel õhtul Pärnus. Loengus räägib ta tiibeti budismi ühest levinumast meetodist, mida on lihtne kasutada meie igapäevaelus ettetulevate psühholoogiliste ja suhteprobleemide lahendamiseks ja meelerahu arendamiseks. Suurte vaimsete kogemustega laama annab juhiseid tiibetikeelse nimetusega harjutuse Tong Len’i ehk südamliku sõbralikkuse arendamise kohta.



Khenpo Konchok Tashi Rinpoche sündis 1963. aastal Ladakhis ja pühitseti üheksa-aastaselt mungaks Lamayuru kloostris. Budistlike rituaalide ja palvete kõrval sai ta tugeva koolituse budistliku filosoofia alal. Pärast khenpo ehk õpetlase tiitli omandamist õpetas ta üksteist aastat Drikung Kagjü instituudis Dehra Dunis ja oli ametis kloostriülemana. 2001.-2005. aastal läbis ta range Mahamudra ja kuue Naropa jooga eralduslaagri Tatopanis Nepalis ning praegu on Khenpo Tashi pearitriidimeister Almoras Põhja-Indias.



Loomult tagasihoidlik ja heatahtlik Khenpo Tashi on oma õpilaste seas eriti hinnatud õpetuste selge ja tabava esitamise poolest. Tal on märkimisväärsed teadmised filosoofias, tiibeti astroloogias ja tugev anne ennustada.



Loengu korraldab Pärnu Tiibeti budistlik keskus Sangyeling. Tasu 50 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles