Ranitsatoetus ei tähenda paksu rahakotti

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui külastada soodusmüüke, on võimalik esimesse klassi astuja koolitarbed ja kott osta paarikümne euroga, kordi kallim on hankida lapsele jalatseid ja rõivaid.
Kui külastada soodusmüüke, on võimalik esimesse klassi astuja koolitarbed ja kott osta paarikümne euroga, kordi kallim on hankida lapsele jalatseid ja rõivaid. Foto: Urmas Luik

Kõige suuremat ühe korra toetust esimesse klassi astujatele maksab Pärnu maakonna omavalitsustest Surju vald: seal saab iga esimest korda kooli minev laps 150 eurot.

Are vald maksab ranitsatoetust 100 eurot, Sauga, Audru, Tahkuranna, Tori ja Vändra vald 64 eurot. Tori abivallavanem Erika Nõmm märkis, et 64eurost toetust makstakse ainult neile valda sisse kirjutatud lastele, kes lähevad valla kooli.

Lavassaare vald maksab esimesse klassi minejatele 60 eurot, Tõstamaa vald 50 eurot, Saarde vald ja Sindi linn toetavad mõlemad kooliuusikuid 32 euroga.

Vändra alevis makstakse esimesse klassi minejale 63 eurot. Peale selle annab alev koolile 30 eurot iga esimese klassi lapse kohta, et osta vajaminevad kunsti- ja käsitöötarbed.

Vändra alevivanema Toomas Sontsi sõnade kohaselt välistab see olukorra, kus vanem ostab nimekirja alusel lapsele kunstitarbeid, kuid koolis selgub, et tarvis läheb siiski pisut teistsuguseid vahendeid, ja see tekitab segadust. Õpetaja ostab siis kõigile ise.

Varbla vallas kadus ranitsatoetus koos majandussurutise tulekuga, nentis vallavanem Sivar Tõnisson. Varblas on seepärast nagu paljudes ülejäänud valdades abivajajatele ainult suunatud toetused.

Toreda kingitusena makstavat ühtset ranitsatoetust pole Paikuse, Koonga, Kihnu, Häädemeeste ega Halinga vallaski.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo info kohaselt võimaldasid Pärnu linnavalitsuse õigusaktid maksta Pärnu linna elanikele esimest korda kooli mineva lapse toetust aastatel 2005–2010, aga praegu seda toetust ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles