Romuring pakkus rahvale teravaid elamusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimeseks finaalsõiduks oli Vändra romuringile kihutama jäänud ligi 40 autot.
Esimeseks finaalsõiduks oli Vändra romuringile kihutama jäänud ligi 40 autot. Foto: Britt Vaino

Juba kuuendat aastat järjest augusti viimasel laupäeval Vändras toimunud autode võidukihutamisel nautis rohkem kui tuhandepealine publik ekstreemsest võistlust, kus peaauhinna pälvis päeva jooksul kõige rohkem ringe kirja saanud sõitja.

“Meil on tore traditsioon tähistada suve lõppu suure rahvapeoga, mille kõige põnevam osa on kahtlemata päevinäinud autode võidusõit,” rääkis Vändra romuringi nime kandva võistluse peakorraldaja Jaan Hansen. “Seekord alustas hommikul võidusõitu 54 autot, neist tosin suutis ligi kahe tunni pikkuse maratoni lõppedes veel omal jõul edasi liikuda.”

Kui ringilugejad olid oma töö lõpetanud, kuulutati esimese auhinna vääriliseks Žigulil kihutanud Uno Timberg, teisele pjedestaaliastmele kutsuti Ford Mondeod taltsutanud Reigo Kleband ja kolmanda auhinna pälvis Marko Ringenberg, kelle istumise all oli võitjaga sama marki auto.

“Et võita, tuleb sõita rahulikult, vaid kontakte vältides säästad oma autot,” ütles juba kolmandat korda Vändras võidutsenud Timberg. “Teises finaalsõidus jäi mul gaas peale ja kiiruse mahavõtmiseks polnud muud võimalust kui süüde välja keerata. Raske oli, aga hakkama sain.”

Traditsiooniliselt auhinnati vihmavarjudega neid mehi, kes “suutsid” oma sõiduriista katusele keerata. Päeva jooksul loeti kokku seitse katust, neist tervelt kolm läks Moskvitšil kihutanud Karpo Pärteli arvele.

“Autasustasime veel kõige aktiivsemat sõitjat ja lohutuseks sai puksiirköie mees, kellel läks kirja vaid üks ring,” rääkis Jaan Hansen. “Suur tänu kohalikele tüdrukutele ja poistele, kes aitasid võidukihutamist korraldada. Eriti vahva oli, et pealtvaatajate vahel välja loositud teler läks noorele perele, kes oli just plaaninud pildimasinat ostma minna.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles