Lasteaedadelt oodatakse taotlusi liiklusväljakute rajamiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili ja maanteeameti ühise liikluskasvatusalase koostööprojekti „Statoili liiklusväljakud lasteaedadesse“ raames valminud liiklusõppeväljak.
Statoili ja maanteeameti ühise liikluskasvatusalase koostööprojekti „Statoili liiklusväljakud lasteaedadesse“ raames valminud liiklusõppeväljak. Foto: Statoil

Statoili ja maanteeameti ühise liikluskasvatusalase koostööprojekti „Statoili liiklusväljakud lasteaedadesse“ raames saavad neljandat aastat järjest kümme lasteaeda üle Eesti endale uue liiklusõppeväljaku.

Projekti juurde kuulub maanteeameti spetsialistide korraldatav õppepäev, mille eesmärk on lasteaedade kasvatajatele tutvustada liiklusõppeväljaku võimalusi ja anda juhiseid liiklusõppetegevuseks.

Lasteaedade taotlusi, milles tuleb näidata territoorium, kuhu õppeväljakut planeeritakse ja kohaliku omavalitsuse kinnitus, et väljakut hiljem hooldatakse, oodatakse koos kirjeldusega õppeväljaku kasutamise eesmärkide kohta  meiliaadressil eesti@statoilfuelretail.com kuni 15. oktoobrini.
 
Kolme aasta jooksul on projekti raames rajatud 31 liiklusväljakut üle Eesti. Varasematel aastatel on Pärnu maakonnas uue liiklusväljaku saanud Jänesselja, Sindi, Audru, Häädemeeste ja Pärnu Tammsaare lasteaed.

Statoil Fuel & Retail Eesti ASi peadirektori Kai Realo jutu järgi on soovijate arv olnud rohkem kui kolm korda suurem.

Realo sõnutsi muutuvad laste liikluskasvatus ja lasteaedade üldine olukord Eesti ühiskonnas järjest olulisemateks teemadeks. „Autode arvu järkjärguline kasv suurendab lastega, eriti just linnades liikuvate nooremate lastega seotud liiklusõnnetuste hulka, mistõttu tuleks laste liikluskasvatusega alustada juba lasteaias. Soovime omalt poolt aidata kaasa liikluskasvatusega seotud tegevuste propageerimisele ja loodame, et kümnesse Eesti lasteaeda loodavad liiklusõppeväljakud sütitavad kohalikke omavalitsusi leidma vahendeid ka teiste lasteaedade tarvis, et liikluskasvatusega senisest rohkem tegelda,“ selgitas Realo projekti toetamise vajadust.

Maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenbergi jutu järgi on jalakäijana õnnetusse sattunud kuni 10aastaste laste arv viimase aasta jooksul järsult kasvanud. „Selleks, et see negatiivne trend ei jätkuks, tuleb laste liikluskasvatusega alustada võimalikult vara. Et kooli minnes kasvab jalakäijana liiklusõnnetusse sattunud laste arv hüppeliselt, on äärmiselt tähtis, et lapsed tunneksid juba enne kooli algust liikluse toimimise põhimõtteid ja oleksid võimelised ohutult liiklema,” ütles Sellenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles