Kahel päeval saab verd loovutada kesklinnas doonoritelkides

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kihas Pärnu Keskuse esisele platsile püstitatud doonoritelk vereloovutajatest.
Mullu kihas Pärnu Keskuse esisele platsile püstitatud doonoritelk vereloovutajatest. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu haigla veretalitus püstitab koostöös Eesti kaitseväega Pärnu Keskuse ette doonoritelgid, kuhu ootab esmaspäeval ja teisipäeval doonoreid.
 

Esmaspäeval, 3. septembril saavad doonorid Pärnu kesklinnas verd loovutada 11 –16 ja teisipäeval, 4. septembril 9–14. Doonoritelgi külastamiseks tuleb varuda aega umbes 45 minutit, millest vereloovutusele kulub 5–10 minutit.

„Pärnumaa doonorite moto „Soov aidata on kauneim soovide seas“ võtab tabavalt ja lühidalt kokku põhilise, mis on inimesi motiveerinud heategudele ajast aega – soov kaasinimest aidata,“ ütles Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Eda Amur ja lisas, et heateole on oodatud nii püsidoonorid kui esimest korda verd loovutada soovijad. „Paljud püsidoonorid on esimese kogemuse saanud just doonoritelgist,“ teadis ta.

Verd loovutama võivad tulla terved 18-65aastased inimesi. „Eelnevatel päevadel soovitame tarvitada rohkelt vedelikku: vett, mahla või taimeteed, samuti on soovitav tarbida väherasvast toitu,“ juhendas Amur.

Mullu andis Pärnus doonoritelkides verd 178 inimest, kellest 65 olid esmaloovutajad. Kokku loovutati 80,1 liitrit verd.

Tänavu toetavad doonoreid meenete või toodetega Wendre, Balsnack, sanatoorium Tervis, Strand, Pärnu Keskus, Pärnu maavalitsus, Selver, T-särgipood ja Kalev.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles