Jaansoni jooksule tuleb esimene keenialane

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Pühapäevasel Pärnu kahe silla jooksul kasutatakse uut ajavõtusüsteemi, on oodata osalejarekordit ja näeme esimest jooksumaa Keenia esindajat.

Jooksule anti üles Hilary Boni nimeline mustanahaline mees, kes osales Eestis ka paaril viimasel Bigbank kergejõustiku Kuldliiga etapil.

“Keenialane on suvi läbi Soome võistlustel jänest jooksnud ja viimase kuu koos meie Tiidrek Nurmega harjutanud,” rääkis Tartu treener Harry Lemberg. “Ta on keskmaamees, aga Jaansoni jooksul peavad Eesti mehed tempot hoidma, muidu näitab keenialane lõpus teravust.”

Jooksu üks korraldajaist Vahur Mäe ütles, et Eesti tipud eesotsas Nikolai Vedehhiniga on tulemas, puudub vaid Tiidrek Nurme. Osalejaid oli pärastlõunal 1500 kandis.

“Paljudele sobib Jaansoni jooks heaks tugevaks tühjendustreeninguks nädal enne SEBi maratoni ja Tallinna sügisjooksu,” arvas Mäe. “Tippe meelitavad korralikud auhinnad, võitja näiteks saab 800 eurot kätte pluss väga head Salomoni jooksusussid.”

Uudne on tänavu ajavõtusüsteem. Kui varem pandi kiip jooksja sussi või jala külge, siis nüüd on see kinnitatud rinnanumbrile ja tagasi andma seda ei pea. Pärinevat see senisest mugavam süsteem paki- ja kargosaadetiste maailmast ja kartvat kiip vaid koos rinnanumbriga kortsutamist.

Uus on ka sillast sillani peetav paadiralli, mis võib jooksu peasponsori Port Arturi keskuse omaniku Viljo Vettiku vihjele toetudes tulevikus kahe silla ujumisega järje saada.

Taas läheb number 11 all pühapäeval jooksma kahe silla raja algataja ja jooksu maskott, sõudelegend ja riigikogulane Jüri Jaanson. Seegi kord olevat ta eesmärk mitte iga hinna eest paremat aega saavutada, vaid meie jooksu teise tähe Pavel Loskutovi naha higiseks ajamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles