Surju õpilased õpivad filmi tegema

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surju põhikool.
Surju põhikool. Foto: PP

Tiigrihüppe sihtasutuse konkurssidel tublilt osalenud Surju kooli õpilaste võidetud peapreemia 10 000 euro eest sisustab kool multimeedialabori.

Surju põhikooli direktori Heidi Kodasma teatel kavatsetakse koolis luua senisest paremad tingimused valikainena multimeedia õpetamiseks.

Nagu väike stuudio

Kooli multimeedialaborisse muretsetakse Smart-tahvlikomplekt, videokaamera, mikrofon, mõni fotoaparaat ja arvuti, olemasolevatele arvutitele praegusest paremad monitorid, loetles Kodasma.

Praegu alustatakse seadmete hankimist ja labor peaks valmima oktoobri lõpuks. Selle tarbeks on koolimajas kaks ruumi: arvutiklass ja sealsamas kõrval asuv väiksem montaažiruum.

Direktor rääkis, et neljandast üheksanda klassini on õpilastel valida kahe valikaine – multimeedia ja karjääriõpetuse vahel, mida on nädalas üks tund. “Multifilmi tegemine venis eelmisel aastal teinekord mitmetunniseks. Tore oli vaadata neljanda klassi poisse, kui süvenenud nad oma klippide tegemisse olid,” rääkis Kodasma.

Õpetaja Signe Reidla alustas koolis esmalt multimeedia huviringiga, kus õpilased said kätt proovida ja osalesid mitmel konkursil. Kool leidis võimaluse video- ja multifilmi tegemise alal õpetaja koolitamiseks ja nüüd jätkub tegevus juba valikainena.

Tublid juhendajad

Labori valmides on koolil kavas korraldada multimeedialaager, mille raames õpilased teeksid ühistööna mõne lühi- või multifilmi.

Tiigrihüppe sihtasutus korraldas läinud aasta esimesel poolel üheksa õpilaskonkurssi.

“Nähes reklaami veebruari lõpus Tiigrihüppe sihtasutuse kodulehel, tekkis mul mõte, et nendest konkurssidest võiks osa võtta. Innustas võimalus võita peaauhind. Rääkisin oma ideest direktorile, kolleegidele ja õpilastele,” meenutas Reidla.

Kokku saadeti Tiigrihüppe sihtasutuse 2011. aasta sügisel välja kuulutatud võistlustele ligi 1000 tööd, mille tegemisel osales umbes 2000 õpilast üle 100 koolist.

Õpilased valmistasid animatsioone, muusikapalu, modelleerisid, disainisid, kujutasid matemaatikat kunstina, jutustasid lugusid fotode abil. Parimate tööde autorid pühendasid oma tööde loomisele aega mitu kuud.

Surju noored võtsid osa kokku seitsmest konkursist ja üllatus oli suur, kui peavõit tuli.

Projektides abistasid õpilasi õpetajad-juhendajad Signe Reidla, Irina Oad, Valter Tominga ja Riina Ollo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles