Jüri Jaansoni kahe silla jooksu võitis Viljar Vallimäe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Jüri Jaansoni Kahe silla jooksu võitis tartlane Viljar Vallimäe.
Tänavuse Jüri Jaansoni Kahe silla jooksu võitis tartlane Viljar Vallimäe. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna keskpäeval Pärnus stardipaugu saanud ligi üheksa kilomeetri pikkuse 12. Jüri Jaansoni kahe silla jooksu võitis Tartumaa mees Viljar Vallimäe oma kaaslinlaste Nikolai Vedehini ja Kaur Kivistiku ees.
 

Vallimäe läbis raja ajaga 26.54, Vedehin kaotas talle 20 sekundiga ja Kivistik 26 sekundiga.

Vallimäe sõnutsi kruvis ta tempo üles kohe distantsi esimeses pooles, kus kilomeetreid läbiti taganttuulega ajaga 2.55-2.57. „Pärast Papiniidu silda oli rada künklik, tuli joosta vastutuult ja tempo paratamatult langes,“ rääkis Vallimäe Päikeseraadiole antud intervjuus.

Vallimäe jutu järgi oli tema eesmärk jooksutempo kohe alguses üles kruvida ja konkurendid sellega läbi "küpsetada". „Tempo tuleb kohe üles kruvida, kui tahad teistest lahti saada,“ ütles ta. „Mul ei olegi teist varianti, sest lõpukiirendus mul nii tugev ei ole.“

Mustanahaline Keenia jooksja Hilary Bon lõpetas jooksu seitsmendana, kaotades võitjale minuti ja 24 sekundiga. „Must poiss jäi maha Papiniidu silla peale minnes,“ ütles Vallimäe.

Naistest võitis jooksu Jekaterina Patjuk, kes oli edu sisse saanud juba poolel võistlusmaal. Patjuk oli ajaga 31.43,4 üldpingereas 25. kohal.

Naistest sai teise koha olümpial maratonidistantsil osalenud Evelin Talts (32.02,9). Üldarvestuses oli maratoonar 29. kohal.

Kolmanda naisena oli finišis Egle Mätas (33.17,9).

Jüri Jaanson, kelle nimi igasügisesele jooksuvõistlusele on antud, finišeeris koos jooksu mitmekordse võitja Pavel Loskutoviga vastavalt 185. ja 186. kohal. Meestel kulus raja läbimiseks 37 minutit ja 9 sekundit.

Esimese sprinterite vahefiniši Kesklinna silla otsas võitis Tartumaa mees Aarne Nirk, kellel on tänavustest Eesti meistrivõistlustest ette näidata võit 400 meetri tõkkejooksus.

Bestri poe vahefiniši eriauhinna sel hetkel 52. kohal olnud sportlasele pälvis Viljandimaa mees Jaan Jänes.

Esimest korda toimunud kahe silla regatil osales kokku 24 veesõidukit. Jooksjatega sama distantsi läbis vee peal 16 süsta ja 8 aerusurfarit.

Meeste ühesüstal oli kiireim Tarmo Ojasalu (45.46). Meeste kahesel süstal võtsid ajaga 46.09 esikoha Andres Laar ja Allar Agand.

Naiste ühesüsta esikoht kuulus Alice Tärglale (57.36). Naiste arvestuse esikoha kahesel süstal kindlustasid endale aga Margit Kaljo ja Merike Rahnik (aeg 45,32).

Aerusurfi klassis moodustasid esikolmiku Andri Soosaar (1.11,14), Tarvo Liik (1.11,40) ja Mihkel Ausmaa (1.12,43).

Kahe silla jooksu tulemused leiab Kahe Silla klubi kodulehelt ja teisipäevasest Pärnu Postimehest.

Kahe silla jooksul osales tänavu ligi 1600 jooksjat. Koos kahes silla retke, ratastoolisõidu ja regatiga oli osalejate nimekirjas ligi 2400 spordisõpra.

Mullu osales Jüri Jaansoni kahe silla jooksul üle 1800 jooksja, kepikõndija ja ratastoolisõitja. Eelmise aasta jooksu võitis Tartu mees Tiidrek Nurme, naistest oli kiireim tema kaaslinlane Jekaterina Patjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles