Pärnu südalinnas ootab doonoritelk

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas Port Arturite ja Pärnu Keskuse vahelisele platsile püstitatud telkides saavad kõik täisealised soovijad verd loovutada.
Pärnu kesklinnas Port Arturite ja Pärnu Keskuse vahelisele platsile püstitatud telkides saavad kõik täisealised soovijad verd loovutada. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu kesklinnas Port Arturite ja Pärnu Keskuse vahelisel platsil on püsti kaitseväe värvides pikk telk, kuhu on oodatud kõik verd loovutada soovivad täisealised.

Täna esimese poolteise tunniga oli jõudnud verd loovutada juba 25 inimest, kellest pool olid esmakordsed doonorid.

Täna jääb telk avatuks kella 16ni ja homme saab verd loovutada 9-14.   
Doonoriks oodatakse 18–65aastasi terved inimesed ja kindlasti peab kaasas olema pildiga dokument.

Telgi külastamiseks tuleb varuda umbes 45 minutit, millest vereloovutus võtab kuni kümme minutit, ülejäänud aeg kulub ankeedi täitmisele, arstlikule läbivaatusele ja puhkusele pärast vereandmist.

Tänavu on aktsiooniga kaasa tulnud kohalikud ettevõtted, pannes välja auhinnad loteriil, mille iga loos võidab. Nii võib iga heateo teinud inimene koju minna kingitusega kas Wendrelt, Terviselt, Strandilt, Pärnu Keskuselt, maavalitsuselt, Selverilt, T-särgipoelt, Kalevilt või Balsnackilt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles