Presidendi ja peaministri asemel võiks olla riigivanem

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Miks on vaja Eesti Vabariigile 101 saadikut, peaministrit ja presidenti kokku? Piisaks 50. saadikust küll. Pole vaja ka eraldi peaministrit ja presidenti. Nende asemel võiks olla lihtsalt riigivanem, kes kirjutab seadustele alla, kui need käiku rakendatakse.

Milleks riigijuhtidele pidevad ametlikud visiidid mööda eestimaad? On teada ju tõsiasi, et presidendile näidatakse ikka seda kaunist ja ilusat mis meile au teeb. Miks ei külasta Vabariigi president kunagi mõnda lihtsat inimest, et uurida näiteks, kuidas tema omadega hakkama saab ja toime tuleb?

Selline tobedavõitu poliitika on juba ära tüüdanud ja need reeglid-eeskirjad vajaksid muutmist. Rahvas juba muigab, kui saab teada kuhu Vabariigi president oma ametliku visiidi teeb ja kellele ta külla läheb.

Samuti pole vaja seda kätlemist 24. veebruaril kui Vabariigi presidendi ja tema abikaasa vastuvõtt toimub. Sinna kätlema kutsutakse need, kes on presidendi sõbrad ja tuttavad. Neid võiks ta vastu võtta omas kodus privaatselt.

Ühesõnaga - Vabariigi Valitsuses oleks vaja koondamisi teha, et raha ka valitsejate arvelt kokku hoida. Presidendi ja peaministri ametikoht tuleks üheks liita ja nimetada see riigivanema ametikohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles