Simson, Reps ja Ratas kuulasid valijate muresid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile ennelõunal püstitasid riigikogu keskfraktsiooni liikmed Kadri Simson, Mailis Reps ja Jüri Ratas koos abilistega Pärnus Vana turu juurde Keskerakonna värvides varjualuse, jagasid ajalehe Kesknädal viimast numbrit ja tundsid huvi, mille üle suvepealinna rahvas muretseb ja rõõmustab.

Ratase sõnade järgi on riigikogu keskfraktsioon võtnud nõuks käia rohkem tänaval, suhelda inimestega ja kuulata nende mõtteid. Ratas kiitis pärnakaid, kes olid üliaktiivsed suhtlema. „Saabudes oli kohe 20–30 inimest meil ümber,“ rääkis ta. Poolteist tundi hiljemgi oli varjualuse juures pidevalt paarkümmend peamiselt eakat linnakodanikku.

Kohalike probleemide kõrval tundsid inimesed Ratase sõnutsi huvi, miks me toetame endast rikkamaid. Jutt käis viimasel ajal palju kõneainet pakkunud Euroopa stabiilsusmehhanismist ehk ESMist.

Samuti tunti muret, et lapsed kolivad Eestist minema. Kõneainet pakkusid veel lastetoetused ja pensionid.

Kohalikust temaatikast andis enim jutuainet Pärnu bussiliiklus. Muudetud sõidugraafikut nii laideti kui kiideti. „Üks proua kiitis kohe väga uut bussiliikluse korda, aga tundis muret, et talvel kipub mõni buss väga külm olema,“ rääkis Ratas.

Teine proua kurtis riigikogulastele kuuldust, et Vana turg lammutatakse ja sinna ehitatakse korterelamu. Kolmanda arvates on linnas tänavate äärekivid liiga kõrged.

Ratas rõõmustas eilse kauni sügisilma üle. „Kui viimastel päevadel oleme näinud ainult vihma, siis Pärnus paistab suvepealinnale kohaselt päike,“ oli ta vaimustuses.

Pärnut väisanud riigikogulased plaanisid jätkata teekonda Sinti ja Vändrasse, et sealgi inimestega juttu puhuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles