Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Martin Widmark, “Teemandimõistatus”

Egmonti uus, nooremale koolieale mõeldud juturaamatute sari “Lasse-Maia detektiivibüroo” saab alguse siit. Esimesed pääsukesed on Lasse ja Maia detektiivilugude sarja kaks esimest raamatut.

Martin Widmarki lihtne ja ladus keel, nutikas lugu ja Helena Willise isikupärased pildid teevad igast loost vastupandamatu seikluse. Kümneaastastest klassikaaslastest Lassest ja Maiast on kiiresti saanud Rootsi laste vaieldamatud lemmikud, kes oma raamatusarjaga on juba kümme aastat trooninud Rootsi müügi- ja laenutusedetabelite tipus.

Esimeses raamatus ootab lahendamist mõistatus, kus Muhammed Karaadi kullapoest kaob üks hinnaline teemant teise järel. Kõik viitab sellele, et süüdi on keegi töötajatest. Väikese Valleby linna politsei kratsib nõutult kukalt.

Egmont Estonia.

Martin Widmark, “Hotellimõistatus”

Raamatu tegevus toimub pisikeses Valleby linnas ja selle ümbruses. Keset linnakest kõrgub kirik ja peaaegu kõik tunnevad seal kõiki. Peategelased Lasse ja Maia on klassikaaslased ja peavad kahe peale detektiivibürood. Illustreerinud Helena Willis.

Egmont Estonia.

Karl Ristikivi, “Sinine liblikas”

Muinaslugu „Sinine liblikas” jutustab inimestest, kellel on omad mured ja hädad, kuid kellele sinine liblikas püüab kergendust, koguni õnne tuua. Sinise õnneliblika eluiga on lühike, kuid selle lühikese ajaga tahab ta võimalikult palju head teha ja paljusid inimesi aidata. Seda ta ka suudab.

Raamatu tekst ja illustratsioonid pärinevad 1936. aastal ilmunud esmatrükist. Pildid on joonistanud Pauline Elfriede Leps-Estam.

TEA.

Aino Pervik, “Isegi Max ei usu enam”

„Tirilinna lugude” sarja viimases raamatus saab isegi Max aru, kui jabur on päriselt uskuda igasuguseid horoskoope ja muud sellist. Kõige vähem tasub tõsiselt võtta seda, et mõni salasoov läheb täide vaid siis, kui oled seda soovinud, nähes korstnapühkijat, seejärel haaranud kinni oma nööbist ja lasknud nööbi lahti alles pärast seda, kui oled näinud veel kolme mundrikandjat. Sest see on kõigest mäng. Enamasti ju hästi lahe mäng, mida on tore kaasa teha. Pildid on joonistanud Anu Kalm.

Tammerraamat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles