Vallavanem Siim Suursild innustub tööst koduaias

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Rokil on kelgukoera instinkt veres, ta tahab vedada ja joosta, lippan treeningut tehes ise ta kõrval,” räägib Veski talu peremees Siim Suursild.
“Rokil on kelgukoera instinkt veres, ta tahab vedada ja joosta, lippan treeningut tehes ise ta kõrval,” räägib Veski talu peremees Siim Suursild. Foto: Urmas Luik

Alaska malamuut Roki ajab peremeest nähes koonu püsti ja hõiskab suurest rõõmust omas keeles “uu-uu-uu”. Koer loodab ketist pääseda, et teha töölt tulnuga pikamaajooks.

“Rokil kui kelgukoeral on vedamise instinkt kaasa sündinud, talvel, kui tee on kinni tallatud, paneb siit, poiss kelgu peal, viis kilomeetrit temaga Lindi lasteaia poole minema,” seletab Siim Suursild, Veski talu peremees, kolme lapse isa ja Audru vallavanem.

Pätsu ajal ehitatud maja varju jääb suur õuna-, pirni- ja ploomiaed. Viimane talv võttis kaks pirnipuud, vanavanemate aegsed õunapuud kannavad veel ubinaid.

“Aias ei jõua kõiki töid järjel hoida, sest majaga on nii, et üks koht vajab parandamist ja siis jälle teine. Varem sai põllutööd rohkem teha, jäänud on vaid kartulikasvatus ja sellegi saagi võtab vist vesi ära, vihma on nii palju tulnud, et vesi jäi vagude vahele pidama,” seletab Tartus põllumajanduse akadeemias agronoomiks õppinud mees. Nüüd tahab ta head rannikutuult enda majapidamise teenitusse pöörata ja on üks neist, kes on saanud KredExi kaudu taastuvenergia toetust, et panna püsti väiketuulik.

Hajusküla elanikud näevad Siimu õhtuti koera kõrval sammu hoidmas, treenimas. Viimati tegi ta läbi triatloni: kilomeeter ujumist, 100 rattasõitu ja kümme jooksmist. Ulatuslikus saavutuste kogus on tal ka NSVLi noortemeistri medal sõudmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles