Galerii: Pärnus tähistati vanavanemate päeva

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanavanemate päeva tähistamine Pärnu keskraamatukogus.
Vanavanemate päeva tähistamine Pärnu keskraamatukogus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuigi vanavanemate päeva tähistatakse ametlikult pühapäeval ehk täna, lustisid suvepealinna vanavanemad juba eile Pärnu keskraamatukogus ja Endla teatris.

MTÜ Kultuur Aitab Hingata korraldas koostöös Pärnu keskraamatukogu ja Endla teatriga eile ürituse “Sume suvelõpp”, eelkõige vanemale generatsioonile mõeldud üritusi jagus kogu päevaks.

Vanavanematel oli raamatukogus võimalik koos lastelastega meisterdada, kuulata põnevaid lugusid koos Jaak Kännu ja Margit Salmariga. Avati fotonäitus, kus esinesid Janne Ristimetsa tantsulapsed ja Vana-Pärnu eakad. Suupisteks pakuti vanaemade valmisatud kooke.

Õhtul võis Endla teatris vaadata ja kuulata interaktiivset kuuldemängu-monoetendust “Merevaigupärlid”, mille lõi Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti üliõpilane Maaja Hallik oma kursusetöö jaoks ja mis rääkis Salme Sabolotnyst, noore näitlejanna vanavanaemast, kes sai tänavu saja-aastaseks.

“Sume suvelõpp” lõppes  pärast etendust Teatrikohvikus kontserdiga, kus esines Pärnu muusikakooli bänd.

Vanavanemate päeva tähistatakse Eestis 2010. aastast ja riikliku tähtpäevana on ta kalendris septembri teisel pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles