Linn otsib koos Zonta klubiga aasta terviseedendajat

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Zonta Pärnu klubi kutsub üles esitama aasta terviseedendaja tiitli kandidaate, tiitli saanu kuulutatakse välja Zonta klubi tervisekonverentsil.

Tänavune, arvult juba kaheksas tervisekonverents kannab pealkirja „Tervis algab täna – olla terve ja õnnelik“ ning see toimub 8. novembril. Zonta klubi tervisekonverentsidel on traditsiooniliselt välja kuulutatud aasta terviseedendaja, mida alates 2010. aastast annab välja Pärnu linnavalitsus koostöös Zonta klubiga.

Eesmärk on avaldada tunnustust ühele Pärnu linna elanikule, kes on oma tööalase või ühiskondliku tegevusega silma paistnud Pärnu tervise edendamise valdkonna arendamisel.

Pärnu aasta terviseedendajat tunnustatakse Pärnu linnavalitsuse tänukirja ja teemakohase auhinnaga.

Teretulnud on ettepanekud inimeste kohta, kes on aasta jooksul enim panustanud tervisega seotud üritustesse, kaasa haaranud kogukonda, teinud järjepidevalt selgitustööd, nakatanud oma hea tuju ja reipusega kaaslasi osalema terviseedenduses, olnud spordiringide eestvedaja või propageerinud tervislikku toitumist.

„Ehk on see hoopis mõni kehalise kasvatuse õpetaja või tore meditsiiniõde, vastutustundlik tööandja, kes on loonud suurepärased tingimused tervise hoidmiseks oma töötajatele,“ selgitas Viivika Orula Zonta klubist.

Ettepanekuid oodatakse kuni 20. oktoobrini linnaarst Ada Kraagi nimele (ada.kraak@lv.parnu.ee) . Samuti võib oma ettepaneku vabas vormis koos soovitatava nime ja lühipõhjendusega toimetada villa Artisesse või Nooruse majja Kaie Laanele.

Zonta Pärnu klubi algatas 2005. aastal ettevõtmise „Väärikas vananemine“, mille väljundiks omakorda on projekt „Tervis algab täna“.

Peatähelepanu on pööratud tervisele ja tervislike eluviiside propageerimisele. Algatajate eesmärk on, et rohkem pöörataks tähelepanu terviseedenduse võimalustele nii ettevõtete, kohaliku omavalitsuse kui riigi tasandil ja et inimesed ise leiaksid aega ja ettevõtlikkust oma tervise hoidmiseks aktiivse liikumise, tasakaalustatud toitumise ja positiivse mõtlemise kaudu.

Terviseedendaja tiitli on pälvinud Sirje Soovik (2005), Silvia Neeme (2006), Vilma ja Albert Anderson (2007), Ada Kraak (2008), Ilme Palu (2009), Ülle Remmel (2010) ja Astrid Kasela (2011).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles