Koidula gümnaasiumis jätkuvad õpikojad

Ille Rohtlaan
, Koidula gümnaasiumi õppejuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemia õpituba Koidula gümnaasiumis.
Keemia õpituba Koidula gümnaasiumis. Foto: Keidi Mäe

Juba kolmandat aastat pakub Eesti füüsika seltsi, Tartu ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna, füüsika instituudi ja teaduskooli arendatav programm 7.-12. klassi õpilastele eksperimentidel ja laboratoorsetel töödel põhinevat loodusteaduste (füüsika, keemia, bioloogia) eriõpet. Selle programmi keemia ja füüsika õpikojad gümnaasiumile alustavad taas Koidula koolis.

Koidula kooli füüsikaõpetaja Elmu Mägi on õpikodade tööd koordineerinud Koidula gümnaasiumis kaks eelmist aastat, tänavu on tegevused jagunenud aga Sütevaka ja Koidula gümnaasiumi vahel.

Mägi selgitas, et õpikodade projekt on aastatega populaarsust kogunud: kui alguses oli projekt kavandatud peamiselt füüsika õpioskuste arendamiseks ja uurimuslikule õppetegevusele kaasaaitamiseks, siis peagi lisandusid keemia ja bioloogia õpikojad. „Varasematel aastatel on grupid moodustunud peamiselt Koidula gümnaasiumi õpilastest, seetõttu on meie huvilised suures osas põhikoolile mõeldud programmi läbinud,“ lisas Mägi.

Füüsika õpitoas gümnaasiumile antakse eksperimentidel baseeruv ülevaade füüsika gümnaasiumi lisakursusest ja keemia õpikojas  eksperimentidel tuginev ülevaade keemia põhikooli ja gümnaasiumi kursuste teemadest. Käsitletakse analüüsi, happeid ja aluseid, oksüdeerimist, värvaineid, lõhnaaineid, anorgaanilist sünteesi ja elektrokeemiat.

Juhendajateks on Tartu ülikooli vastava koolituse läbinud loodusteaduslike erialade magistrandid ja doktorandid. Õpikojad toimuvad kord kuus neljatunniste sessioonidena. Eksperimendivahendite komplektid tuuakse iga kord kooli kohale ja on arvestatud 15-liikmelistele gruppidele. Õpikodade programmis osalemine on koolidele ja õpilastele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles