Rattaretk rõhub liiklusturvalisusele

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa ratatretkele oodatakse tänavu vähemasti 500 jalgratturit.
Pärnumaa ratatretkele oodatakse tänavu vähemasti 500 jalgratturit. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnumaa spordiliit korraldab järgmisel pühapäeval, 30. septembril viiendat korda rattaretke, millega soovitakse tõsta helkurvestide jagamise kaudu liiklusturvalisust.

Spordiliidu projektijuhi Vahur Mäe kinnitusel on Pärnu jalgratturid tänu varasematel aastatel jagatud helkurvestidele liikluses hästi nähtavad ja sama traditsiooni jätkab spordiliit tänavugi.

“Pime aeg on ju tulekul ja seega on liikluses silmapaistmine äärmiselt oluline,” rõhutas Mäe. “Nii saavad kõik retkele tulijad erikleebise ja diplomi kõrval helkuritega varustatud turvavesti, sooja kõhutäie ja pudeli mineraalvett. Rajal pakutakse rattaabi.”

Viies Pärnumaa rattaretk sõidetakse tuleval pühapäeval alates keskpäevast kahel distantsil pikkusega 10 ja 27 kilomeetrit Pärnu vana silla juurest Audru ringrajale ja osalema oodatakse vähemasti 500 ratturit.

Mäe rõhutas, et tegu ei ole võistlusega, aega ei võeta ja rinnanumbrit särgile ei kinnitata. Nii oodatakse rajale eri vanuses ja varustusega spordisõpru.

Retkel tuleks kasutada rattakiivrit ja kindlasti jälgida tähelepanelikult liikluskorraldust. Alla 16aastastele on kiivri kandmine kohustuslik.

Laste miniretkedel osalejad saavad magusa üllatuse ja vahva diplomi.

Pärnumaa rattaretkele tuleks eelnevalt end kirja panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles