Kooliolümpial võisteldi enneolematutel aladel

, õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli 4. kooliolümpia.
Raeküla kooli 4. kooliolümpia. Foto: Erakogu

Pärnu Raeküla kool pidas järjekordset kooliolümpiat, seekord juba neljandat korda.

Olümpia korraldamine oli lõpuklasside ehk siis üheksandike ülesanne ja sellel osalesid 1.-8. klasside õpilased, kes pidid esindama maailma eri riike.

Olümpia algas reedel, 14. septembril rongkäiguga kooli eest, kust suunduti staadionile. Staadionile viidi kombe kohaselt olümpiatuli. Olümpia  avas  jalgpallur Raio Piiroja. Oma  kõnes ütles ta, et on kunagi Raeküla staadionil sportinud, ja soovis meile edu. Samuti soovis edu direktor Liilia Oberg.

Võistlejatel, kohtunikel ja treeneritel tuli anda olümpiavanne. Siis pidid kõik riigid end lühikese kavaga tutvustama. Võistlejad oli küll Keeniast, Põhja-Koreast, Süüriast ja Tai kuningriigist. Kohal olid ka Kuubalt pärit Kariibi mere piraadid, madjarite maalt ungarlased, kes esitasid meeleoluka tantsu. Veel oli võistlejaid Kanadast, Iraanist, Tuneesiast, Bulgaariast, Šveitsist ja Ghanast. Kõige suuremad, kaheksandad klassid, olid pärit Gruusiast ja Kasahhi vabariigist.

Pärast tutvustusi oli väike soojendustants, mida juhtisid 9.b klassi õpilased Rando Aljas ja Lisa-Maria Lillemägi. Kõigil oli väga lõbus ja kõik said end mõnusalt soojaks tantsitud.

Võistlusalasid oli kaheksa ja võistlused olid tavapärastest erinevad. Oli Nuku jalgrattasõit, Balbiino teatejooks, Värska jalgpall, Tegude Kalendri võrkpall, O-Pen'i tüdruku kandmine. Veel olid Pakendikeskuse kelner, EPP tiimitöö ja Koduekstra tool, mis olid võistlustel uued ja huvitavad alad. (Vihjeks – kooliolümpia tuntumad sponsorid olid Balbiino, Värska Originaal, Tallinna Nukuteater ja kauplus Koduekstra. Peale selle toetas olümpiat Raeküla kooli 9.b klassi õpilasfirma Tegude Kalender.)

Lapsed olid rõõmsad ja võistlushimulised. Õnneks vedas ilmaga, kuigi oli pisut tuuline ja jahe, aga see sportlasi ei murdnud.  

Paljude õpilaste lemmikala oli tüdruku kandmise võistlus, raskeks peeti aga ülesannet, kus pidi vastu seina toetades tooli mängima. Võistkondadele meeldisid ka teatejooks ja jalgpall. Igal juhul meeldis olümpia  kõigile, õpetajadki ütlesid, et võistlused on vahvad. Õpetajate Ülle Pääslase ja Tiia Vestli arvates on tore, et alad ei olnud traditsioonilised ja kõik said end proovile panna. Nad tunnustasid tegijaid hästi planeeritud ettevõtmise eest.

Kui kõik võistlusalad olid läbitud, kustutas olümpia peakorraldaja Rudolf-Gustav Hanni olümpiatule. Kõik osalenud klassid said kingikoti. Nagu päris olümpial autasustati alade parimaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles