Õllesõbrad kogunevad Pärnumaal

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu valiti "Oktoobervestil" ka parim õlu. Pildil mekib kesvamärjukest Maria talu peremees Enn Rand.
Mullu valiti "Oktoobervestil" ka parim õlu. Pildil mekib kesvamärjukest Maria talu peremees Enn Rand. Foto: Anne-Mai Müürsepp

Sel laupäeval, 22. septembril korraldab Tõstmaa vallas asuv Maria talu teist korda päevase ürituse “Oktoobervest”, et tutvustada pärnumaalastele õllekultuuri.

Maria talu peremehe Enn Ranna sõnade kohaselt oli Pärnumaalt üks korralik sügisene õllepidu puudu ja nii tuli ta mullu mõttele, et midagi sellist võiks siingi korraldada.

“Eestlased on olnud läbi aegade suured õllepruulijad ja üritame traditsioone elus hoida,” selgitas Rand. “Pikemas perspektiivis näen seda lõikuspeona, kus õllede tutvustamise kõrval võetakse kokku põllumajandusaasta. Nii korraldame koos Eesti hobusekasvatajate seltsiga juba tänavu kodumaiste ohustatud tõuhobuste näituse, kus on näha Eesti, Tori ja raskeveo tõuhobused. Saab teha vankrisõitu ja lapsed ponisõitu. Lastele on vaadata teisedki talu loomad.”

Maria talu suures katusealuses toimuval üritusel pakutakse koduõlut ja Eesti tootjate kesvamärjukest. Kümme tundi kestva õllepeo täidab kirev kultuuriprogramm muusikute ja rahvatantsijatega.

Maria tallu pääseb Pärnust Tõstamaa liinibussiga. Samuti sõidab sinna päeval Pärnu kesklinnast eribuss, millega saab hilisõhtul linna tagasi.

Pärnumaa õllepeo kuupäev valiti 22. september, sest samal päeval algab Saksamaal Münchenis maailma kuulsaim õllefestival “Oktoberfest”.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles