Häädemeeste keskkoolile paigaldatakse uut voodrit

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firma Ramstam töömees Fredy Vabrit paigaldab soojustusplaati.
Firma Ramstam töömees Fredy Vabrit paigaldab soojustusplaati. Foto: Ants Liigus

Häädemeeste keskkoolile paigaldatakse uut voodrit, hoone muutub soojemaks tänu Riigi Kinnisvara ASile ja CO2-heitmekvoodi müügi rahale.

Häädemeeste keskkooli direktor Raimu Pruul rääkis, et koolimaja on ehitatud 1964. aastal. Hoone seinad moodustasid kaks rivi silikaattelliseid, mille vahele on jäetud õhuruum. 1996. aastal paigaldati valla rahaga hoonele 156 kolmekihilise klaasiga akent. 2005. aastal tehti majas kapitaalremont.

Ehitushindade tõusu ja soojustusprojekti vigade tõttu ei jätku küll raha kogu hoone soojustamiseks. Loobuda tuleb vundamendi soojemaks muutmisest, ütles direktor. Rahapuudusel taheti jätta soojustamata ühe koridori välisseingi, sest see ei mahtunud eelarvesse. “Aga nii ei tehta. Voodri saab ka nii panna, et vundamendi soojustustööd saab kunagi hiljem ära teha. Aga jätta kõige külmem koht koridoris soojustamata … Nii ei lähe,” tõdes direktor.

Ehitustööd kooli juures pidid algama pärast jaanipäeva, tegelikkuses algasid need 21. augustil.

Pruuli hinnangul ehitustööd õppetööd ei sega, sest maja kallal ei puurita ega vasardata enne koolipäeva lõppu. Ehitajad teevad oma töö õpilastele nii ohutuks kui võimalik: sissekäikudes on kasutusel lisaturvameetmed. Direktori hinnangul kestavad ehitustööd novembri lõpuni.

Tartu firma Ramstam objektijuht Olari Hiis märkis, et ehitusmeeste leidmine oli suvel Eestis eraldi teadus. “Tuli sõeluda töömehi, kes on võimelised oma peaga mõtlema,” selgitas ta tööde hilinemist. Lisades: “Soomes on rohkem mehi ehitusel tööl, kui tegelikud andmed seda peegeldavad.”

Kuna tööde tegelik maksumus on pisut suurem, kui soojustustöid kavandanud arhitekt ette nägi, paneb töödele oma õla alla kohalik omavalitsuski.

Vallavanem Urmas Aava sõnade kohaselt lisab vald objekti ehitamiseks ligemale 6000 eurot.

Riigi Kinnisvara AS eraldas Häädemeeste keskkooli soojustustöödeks 77 378 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles