Koidula koolis hakatakse lastele malet õpetama

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Koidula koolis hakatakse lastele malemängu õpetama. Foto on illustreeriv.
Pärnus Koidula koolis hakatakse lastele malemängu õpetama. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Oktoobrist alustab kaheteistkümnes Eestimaa koolis maleõpinguid kokku 650 peamiselt teise klassi last. Pärnust osaleb maleliidu ja Kasparov Chess Foundationi pilootprojektis Koidula gümnaasium.

Üle maailma oma fondi kaudu laste ja noorte seas malet propageeriva Garri Kasparovi sõnutsi on male mängimine kasulik iga lapse arengule, sest muudab  uuringute kohaselt lapsed enesekindlamaks ja tagab peale reaalainetest arusaamise edukuse teistes ainetes, teatasid pilootprojekti eestvedajad, Eesti maleliit ja Kasparov Chess Foundation.  

“Kuigi programm peaks lähiaastail jõudma paljudesse Euroopa Liidu riikidesse, on mul eriti hea meel, et Eestis oleme napilt poole aastaga jõudnud ideetasandist pilootprojektini,” ütles male eksmaailmameister Garri Kasparov.

Eesti maleliidu president Andrei Korobeinik rõhutas just noorte maleõppe tähtsust. “Eelmisel sügisel maleliidu presidendiks asudes sõnastasin ühe selge prioriteedina selle arendava mõttemängu viimise koolidesse,” ütles Korobeinik, kelle sõnul võiks maleõpe jõuda tulevikus kooliprogrammi ametliku valikainena.

“Loodame eduka pilootprojekti abil tõestada maleõppe kasulikkust. Üks on juba selge: koolide ja laste huvi taha asi ei jää,” kinnitas Korobeinik, kelle ütlust mööda oli huvi pilootprojekti vastu võimalustest oluliselt suurem.

Kasparov Chess Foundationi välja töötatud maleõppe programmis on võimalik osaleda 8-16aastastel kooliõpilastel, Eestis alustatakse pilootprojekti raames algõppega just kõige nooremate laste seas.

Täna läbisid tulevased maleõpetajad Tallinnas koolituse, et algavaks maleõppeaastaks paremini valmis olla.

“Male koolidesse” pilootprojektis osalevad sel õppeaastal peale Pärnu Koidula gümnaasiumi veel Tallinna Vanalinna Hariduskolleegium, Gustav Adolfi gümnaasium, Miina Härma gümnaasium, Tartu Descartes’i lütseum, Tartu kommertsgümnaasium, Kuusalu keskkool, Kiviõli Vene gümnaasium, Jõhvi Vene gümnaasium, Ahtme kool, Juhkentali gümnaasium ja Tartu Mart Reiniku kool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles