Tori neiu saavutas karikavõidu raskuste kiuste

Raavo Raadik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riin Ingre Saare Tori hobusekasvandusest saavutas karikavõidu koguni kahel parkuuril.
Riin Ingre Saare Tori hobusekasvandusest saavutas karikavõidu koguni kahel parkuuril. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel peeti Säreveres Järvamaa kutsehariduskeskuses karikasarja “Tori hobune 2012” neljas ja ühtlasi viimane etapp, Pärnumaa au eest seisis võistlussarjas Riin Ingre Saare Tori hobusekasvandusest, kes saavutas kahel parkuuril karikavõidud murtud abaluu kiuste.

Saare rääkis, et viimane osavõistlus oli raske, ilm ei soosinud võistlejaid ja mõni nädal tagasi treeningul murtud abaluu tegi valu.

„Esimesena startisime parkuuril 90 sentimeetrit. Alguses polnudki tegelikult üldse kavas selles arvestuses sõita. Samas tundus Orsella olevat väga heas vormis, siis proovisime. Ja ta on täpselt viieaastane, niisiis sinna ta ka sobis,“ jagas Saare muljeid võistlusest.

„Sõitsime kaasa sellel kõrgusel teist etappi. Eelmise võitsime ja võitsime ka finaali, nii tulimegi karikasarja üldvõitjaiks sellel kõrgusel. Teised võistlejad olid kaasa teinud kõik neli etappi, aga meil läks siis sedaviisi hästi,” jätkas Saar.

Võistleja sõnade järgi hüppas Orsella väga hästi, võistluspaar on leidnud hea koostöö, seda vaatamata sellele, et hobune on suur, turja kõrgus on ligikaudu 176 sentimeetrit, ja varem eriti hüpata ei viitsinud.

„Kuid nüüd hüppas Orsella meetri puhtalt, kiiruski oli hea. Selles parkuuris olime avatud klassis teised, Tori tõugu hobuste arvestuses aga esimesed. Kaotasime avatud klassis esikoha minu süül, takistuste numbrid olid nii väikesed ja kippusid segi minema. Lõikasin nagu pommi sütikut läbi. Kui kohtunike kella katkestamise kohta ei kuulnud, siis teadsin, et võime edasi võistelda. Enda kaitseks võin vaid öelda seda, et olin tõbine ja luumurd on vastupanuvõimet pisut nõrgestanud. Kuid hobune on väga kindla minekuga,“ rääkis Saare.

Võistlussarja korraldava Eesti hobusekasvatajate seltsi tegevdirektor Krista Sepp ütles karikasarja tulemusi kommenteerides, et emotsioonid olid Torist pärit sportlase tulemusi nähes laes.

„Korraldatakse ju karikasarja propageerimaks meie hobusetõuge spordis. Tänavu võistlesid peale Tori tõugu hobuste Eesti tõugu hobused. Ja väga hea on, et karikasari, seda nii takistus-, kui ka koolisõidus omandab võistlejate seas üha enam populaarsust. Startijaid on igal aastal rohkem,“ rääkis Sepp.

Tegevdirektor tõi eraldi välja, et peale üldvõitude takistussõidus parkuuridel 90 sentimeetrit ja üks meeter tulid Saare ja Orsella võitjaiks ka koolisõidus, seda noorte sõitjate ja harrastajate arvestuses.

„Riin-Ingre Saare treenib ja võistleb Tori hobusekasvanduse hobustega, peale Tori hobusega saavutatud edu  tuli üldarvestuses kolmas koht Eesti hobusega Viki koolisõidus,“ rääkis Sepp.

Sepp tundis heameelt sellegi üle, et viimaselt etapilt Säreveres toodi Pärnumaale kolmikvõit takistussõidus Eesti hobuste arvestuses, võitis südika sõiduga Cathy Õunapuu Elkuriga (Tori hobusekasvandus), teine oli Kati Raidma Ralfiga (Vändra ratsaspordiklubi) ja kolmas koht kuulus Betti Buhtile Antigoga (Tori hobusekasvandus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles