Pärnus saab näha kunstikooli õpilaste sügisnäitust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taies Pärnu kunstikooli sügisnäituselt.
Taies Pärnu kunstikooli sügisnäituselt. Foto: Pärnu kunstikool

Pärnu uue kunsti muuseumi kahes saalis saab vaadata Pärnu kunstikooli õpilaste sügisnäitust "Sisevaade". Tänavusele näitusele on jõudnud noorte kunstnike joonistused, kollaažid, maalid ja keraamika.

Uue kunsti muuseumi seintele on jõudnud vaid väike valik Pärnu kunstikooli õpilaste töödest. Tänapäeva lapsed vaatavad ringi internetis ja neil on hoopis teine informatsioon, mis varasematel aegadel on olnud. Sellest hoolimata meeldib neile ikka joonistada nii lilli kui liblikaid ning loodust, loomi ja muinasjututegelasi. Traditsioonilisel sügisnäitusel saab hea ülevaate sellest, millega kunstikoolis tegeldakse, vahendasid ERRi teleuudised.

"Eks aeg-ajalt on ju küsitav, kas kõiki asju, kas või Op-kunsti peab nüüd käsitööna tegema, kui seda saaks arvutis teha. Kuid ma arvan, et on ikkagi tore nokitseda arvutis tehtavaid asju paberile," rääkis Pärnu kunstikooli direktor Kristel Kallau teleuudistele.

Kool võtab vastu igas vanuses kunstisõbra, lasteaialapsest kuni täiskasvanuni välja. Igaühe jaoks leiab mõne kursuse või kunstiringi. Näitusele jõudnud tööde noorimad autorid on seitsmeaastased, vanimad gümnaasiumieas.

Pärnu kunstikooli sügisnäitus "Sisevaaade" jääb uue kunsti muuseumis avatuks 6. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles