Pärnus tõmmatakse joon alla tsiklihooajale

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsiklimehed sõidavad homme pärastlõunal taas kolonnis läbi linna.
Tsiklimehed sõidavad homme pärastlõunal taas kolonnis läbi linna. Foto: Ants Liigus

Homme kogunevad tsiklimehed taas suvepealinna, et omavahel muljeid vahetades ja linnas kolonnis sõites võtta kokku suvised seiklused.

“Nii nagu kevadine tsiklihooaja avamine, on hooaja lõpetaminegi tsiklimeestele äärmiselt oluline ettevõtmine,” kinnitas üritust korraldav Andres Mathiesen motoklubist Wildcards. “Meie kliimas saab tsikliga sõita kahjuks ainult mõne kuu ja kõik ootasid seda aega väga.”

Kui kevadel tulevad tsiklimehed kokku peamiselt selleks, et teistele oma üleslöödud ratast demonstreerida, siis sügisel vahetatakse põhiliselt suve- ja reisimuljeid.

“Statistiliselt on põhjamaades kõige ilusamad mootorrattad, sest pikal talvel ju sõita ei saa ja siis polegi muud teha kui garaažis oma masinat putitada,” teadis Mathiesen. “Kevadel tahavad kõik aga oma kätetööd ju teistele näidata.”

Et suvi on tsikliga sõitmiseks ainus aeg aastas, kasutatakse seda võimalust Mathieseni kinnitusel hoolega. “Eks hooaja lõpetamisel kelgitakse päris hoolega, kus keegi suvel käis,” avaldas Mathiesen. “Mootorrattaga reisimine on väga huvitav: kogu aeg oled teel ja juhtub ettearvamatuid asju. Pealegi on mootorrattal reisida palju lihtsam kui bussi ja autoga. Seal oled teistega koos ja see hakkab varem või hiljem närvidele käima. Tsiklil oled aga suurema osa ajast üksi ja reeglina saad alles õhtul teistega kokku.”

Mathiesen ei julgenud ennustada, kui palju motomehi homme Pärnusse kokku sõidab, kuid korraldajad loodavad näha vähemalt 500 masinat.

Kella 13st kogunevad mootorrattad Rüütli tänavale näitusele ja on seal kahe tunni jooksul huvilistele uudistada.

“Seal vanad mehed ikka astuvad ligi, uurivad, mis üks või teine asi maksab, lapsed jälle vahivad, suu ammuli,” kirjeldas korraldaja.

Kell 15 suundub tsiklivägi Rüütli tänavalt paraadile, mis kulgeb üle Kesklinna silla mööda Rääma tänavat ja Tammiste teed Papiniidu sillani. Sealt sõidetakse rongkäigus mööda Liivi teed ja Riia maanteed linna lõppu, pööratakse metsamajandi juures ots ümber ja tullakse mööda Merimetsa ja Mai tänavat kesklinna poole tagasi. Rongkäik lõpeb ranna rajoonis kuursaali juures, kuhu sõidetakse mööda Tammsaare puiesteed, Side tänavat ja Ranna puiesteed.

Paraadsõiduga propageerivad tsiklimehed ohutut ja meeldivat ajaveetmist liikluses.

Kuursaalis toimub tsiklihooaja lõpupidu ja seal teevad muusikat Nevesis, Deathcats ning DJ Kallervo Karu. Temaatiline pidu toimub samal ajal ka ööklubis Bravo, kus astub lavale kodulinna rokipunt The Belka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles