Oja kaldal ootab obadus

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnakas Jüri K. üritas nädal aega linnavalitsust käima tõmmata, et see kõrvaldaks Rääma oja kaldal rippuva ohtliku oksarondi. Tulutult.

Räämal elav Pärnu linna kodanik Jüri K. oli pojaga teel koju ja nagu valdavalt selle kandi inimesed, vähendas oma jalavaeva, minnes läbi Männi pargi ja üle Rääma oja purde kunagise lastekodu territooriumil.

Tundes endale miskit kraevahele sadavat, vaatas mees üles. Ta ei silmanud seal pontsakat oravat käbijuppi närimas, vaid pilk püüdis põlispärna murdunud paarimeetrise oksaharu, mis jämeda vemblana tuules kõikus. Mõlemalt poolt puud viivad jalgrajad otse purdele ja käijaid leidub seal alati.

Murelik linlane helistas päästeteenistusse, kust vastati, et nemad langemisohtlike okstega ei tegele, proovitagu võtta ühendust linna infotelefonil. Lõpuks õnnestus mehel edastada info linnaaednikule, kelle varahommikul isegi telefonitsi kätte sai.

Linnaaednik lubas ala hooldaja olukorraga tutvuma saata. Hiljem selgus, et midagi murettekitavat kohapeal silma ei hakanud.

Tegelikult ilmselt oja ääres ei käidudki, sest probleemne puu on kergesti silmatav tüvel kasvava seenekuhila järgi.

Järgmisena tülitas linlane linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti, kes omakorda lubas ohtlikku puud vaatama minna. Olukord sellest ei muutunud.

Ei jäänudki kodanikul enam muud üle, kui muret toimetusse kurtma tulla. Üleeile käisime fotograafiga enne keskpäeva omakorda olukorda kaemas. Kõik oligi nii, nagu eespool kirjas: oja kaldal ootab korralik obadus, kui see murdunud oksatümikas ükskord valla pääseb ja juhuslikult kedagi tabab. Olukord, kus Pärnu linn pole üheski nii-öelda kommunaalõnnetuses või -surmas süüdi jäänud, võib muutuda.

Männi pargi heakorrale pole midagi ette heita, kuid laguneva lastekoduhoone poolne teenõlv pole sel aastal veel trimmerit näinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles