Vene gümnaasium võõrustab sakslasi

, meediaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vene gümnaasiumi külalistena on Eestis Saksamaa vahetusõpilased.
Pärnu Vene gümnaasiumi külalistena on Eestis Saksamaa vahetusõpilased. Foto: Erakogu

Pärnusse saabusid õpilasvahetusse Saksamaa Nordrhein-Westfaleni liidumaa Borkeni ametikolledži 20 õpilast koos kolme saatja-õpetajaga, neid võõrustab Vene gümnaasium.

Kahepoolne  rahvusvaheline  Comeniuse projekt „Reading is a Pleasure. Learn about yourself through Literature“ on väldanud juba terve aasta. Kõik projekti tegevused on seotud eesti ja saksa populaarsemate noorsooraamatutega läbi aegade.

Vene gümnaasiumi õpilased valisid Oskar Lutsu „Kevade“, Silvia Rannamaa „Kadri. Kasuema“ ja Mare Sabolotny „Kirjaklambritest vöö“ ning lugesid need läbi eesti keeles. Nüüd seisab ees teoste tutvustamine saksa noortele inglise keeles.

Peale loovate tegevuste – esitlused, animafilmide tegemine – lahatakse vestlusringides noorteprobleeme ja väärtushinnanguid, võrreldakse ja tehakse üldistusi. Kavas on kohtumine Sabolotnyga.

Praeguseks on lähemalt tutvutud juba Pärnu ja Tartuga. Oskar Lutsu majamuuseumis osaleti empaatia ja vastutuse teemalises  õpitoas „Kes laskis parve põhja?“ Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas aga uudistati eestlaste eluolu läbi aegade.

Üheskoos veedetakse 20.-30. septembrini kümme sisukat päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles