4H pidas Kurgjal looduspäeva

, 4H Pärnumaa piirkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa 4H klubid Kurgjal.
Pärnumaa 4H klubid Kurgjal. Foto: Erakogu

Pärnumaa piirkonna 4H klubid kohtusid 21. septembril C. R. Jakobsoni talumuuseumis. Ilm oli algul küll veidi vihmane, aga see ei rikkunud sugugi noorte tuju.

Kõik kogunesid rehetuppa, kus Kadjaste klubi juhendajad Pille Perner ja Ereene Perner tutvustasid ürituse kava. Kõige enne tutvuti Kurgjal loomadega. Räägiti iga looma eripärast ja nende kasvatamisest.

Siis jagunesid lapsed kahte gruppi: kes läksid sööma Kurgja kokkade valmistatud kartuliputru ja tomatisalatit, kes aga ootasid järjekorras, et hobusega sõitma minna.

Kui kõigil kõhud täis, mindi metsarajale. Vändra Tarbijate Ühistu kommivaliku järgi moodustati  kümme gruppi. Rajal tuli tunda metsamarju ja seeni. Iga õige vastus andis punkti. Ühes punktis tuli puud saagida, mis osutus päris raskeks. Tore oli sorteerida prügi ja imekärmelt pohli korjata, arvata ära, mis lind laulab. Raske oli aga lõhnade tundmise punktis, kus ei saadud aru, et purgis oli lihtne muld.

Kui kõik olid matkarajalt tagasi jõudnud, ootas lapsi Vändra Leiva maitsev kringel ja pärnaõietee.

Nüüd oli aeg vaadata Andres Hendriksoni loodusfotosid aastaaegadest. Huviga jälgiti kõiki pilte ja koguti mõtteid 4H fotokonkursiks.

Veel tänati 4H noore isiklikus projektis ehk NIP-projektis osalenuid. Kokku oli neid Pärnumaal 20. Kohalolijad said kauni tunnistuse, märgi ja väikse meene. Juhendajatele kingiti üllatuseks kaunis purk pohli.

Järgmisel korral kohtume Tõstamaal tantsupäeval.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles