Repliik: Valgerand areneb

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Meiel.
Kaupo Meiel. Foto: Ants Liigus.

Audru vallas paiknev Valgerand on nii paljude pärnumaalaste kui ülejäänud eestimaalaste suur lemmik. Suisa nii suur, et kaunil suvepäeval on seal auto parkimiseks ruumi vähe ja liival liikumiseks tuleb üle päevitajate hüpata, sest vaba maad napib. Aastaid on Valgerand, hoolimata oma suurest populaarsusest ja kaunist loodusest, siiski kiratsenud. Rannaala koristamisest ei paista suviti keegi hoolivat ja randa viival kitsal teel püüavad korraga mõlemas suunas liigelda sõidukid, rääkimata jalakäijatest.


Viimastel aastatel on pilt mõnevõrra paranenud: kõdunenud kämpingumajad on metsa alt kadunud, Doberani rannakohvik omandanud nüüdisaegse ilme ning puude vahele on end sisse seadnud seikluspark. Nüüd võtab Valgeranna arendamise ette Audru valdki ja juba suvel pääseb parklast mereni piki vastset promenaadi. Ääretult tänuväärt ettevõtmine, palju õnne meile kõigile, küll lehvib seal peagi sinilippki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles