Festival “Kuldleheke” toob Pärnusse 12 riigi noored

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Murd õpetab Pärnu Kunstide majas ka ise noori soliste.
Endla Murd õpetab Pärnu Kunstide majas ka ise noori soliste. Foto: Ants Liigus

Pärnu Kunstide maja eestvedamisel leiab homsest kuni laupäeva õhtuni aset arvult kolmas rahvusvaheline laste ja noorte solistide festival “Kuldleheke”, millest võtavad osa tosina riigi andekad noored.

Festivali muusikaline juht ja Kunstide majas laulustuudios noori soliste juhendav Endla Murd sõnas, et peale Eesti on osalejaid Maltast, Serbiast, Saksamaalt, Poolast, Venemaalt, Rumeeniast, Ukrainast, Türgist, Itaaliast, Lätist ja Leedust

“Kuna olen käinud oma õpilastega laias ilmas konkurssidel, olen kutsunud seal kohatud huvitavaid ja häid lauljaid ka meie konkursile,” ütles Murd.

Et tänavu on peaaegu samal ajal rahvusvaheline lauluvõistlus Türgis, jõuavad poolakad, rumeenlased, venelased ja ukrainlased siia otse Türgist.

“See näitab elavat huvi. On tore, et nad ei valinud osalemiseks ainult ühte riiki, vaid tahavad tulla meiegi konkursile,” rõõmustas Murd.

Homme hommikul annavad külalised oma esimesed kontserdid õpilastele Pärnu Kuninga tänava põhikoolis ja Hansagümnaasiumis, festivali avatseremoonia on sama päeva õhtul Kunstide majas.

“Avamisel esinevad meie oma Kunstide maja õpilased, aga festivali hümni, mille Leelo Tungla sõnadele on viisistanud Piret Rips, laulame kõik koos,” avaldas Murd. “Samal ajal toimub loosivõtmine, mille Tiina Tõnismäe on meil igal aastal väga vahvalt teinud. Näeme, mida ta sel aastal on välja mõelnud.”

Festivali konkursid, kuhu kõik huvilised on oodatud vaatama-kuulama, on jagatud kahele päevale ja need toimuvad eri paikades.

Folklooripäev ehk rahvalaulu konkurss hakkab reede keskpäeval pihta Kilingi-Nõmme lähedal Vango talus. Pop-jazz’i-konkurss vältab kogu laupäeva Kunstide majas, kus seejärel toimub autasustamine.

Murd märkis, et rahvalaulukonkursil võistlevad koos igas vanuses noored seitsmeaastastest 18aastasteni, kuna sellest osavõtt on väiksemaarvulisem. Kontsert-võistlus on põnev just selle poolest, et seal kuuleb eri maade rahvalaule.

Grand prix, rahaline preemia, antakse välja nii rahvalaulu kui pop-jazz’i kategoorias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles