Juhtkiri: Keskpargi piiramine

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärast Pärnu bussiliikluse põhjalikku reformimist muutus mõnelgi pool oluliselt kogu liiklussituatsioon, eriti puudutab see linnaruumis terviku moodustavate Keskpargi ja Vaasa pargi ümbrust ja kokkusaamispeatust Vee tänaval maja number 4 ees. Aastakümnete jooksul sisseharjunud liiklemist muutis linnavalitsuse otsus kesklinnas väga põhjalikult, aga hakkama ei pea uuenenud olukorras saama ainult ühistranspordi kasutajad, vaid autosõitjad ja jalakäijadki.

Turvalise liiklemise aluseks on üksteisega arvestamine ja linnavalitsus peaks liiklust korraldades püüdma kõigi poolte huve silmas pidada. Mõistame, et ega see lihtne ole, ometi tundus algne kava teatri ja silla vahel paiknev pargiala osaliselt piiretega ümbritseda ülereageerimisena.

Probleem muidugi on, sest piki Aida tänava pikendust on Vee ja Akadeemia tänava vahel käidud ammu ja see on kõige loogilisem tee. Vaata, kustpoolt tahad, kuigi tõepoolest, ametlikult seal teed ületada ei tohi.

Nüüdseks on teeületajate takistamiseks piirete rajamise plaan kalevi alla pandud, sest nagu tunnistas linnavalitsuse liiklusspetsialist ja liikluskomisjoni liige Toomas Tammela: “Kuna Pärnu Postimehes avaldatud uudisele Vaasa ja Keskpargi ümbritsemisest piiretega ilmnes veebilehe kommentaarides linlaste suur vastuseis, otsustasime olukorra Vee tänaval uuesti arutlusele võtta.”

Liikluskomisjon ja teised asjatundjad võib-olla suudavad küsitava mõju ja esteetilise välimusega piirete püstitamise asemel midagi paremat välja mõelda, aga ei pruugi. Jääme ootama. Üks on selge: bussiliiklust reformides jäeti terava tähelepanuta sellega liikluses tervikuna kaasnev.

Linna hästi tundvad ja vahel kondiaurul liikuvad inimesed oleksid koos probleemi tekitamisega suutnud pakkuda lahendusegi. Praegu oli probleem olemas kohe, lahendusele alles mõeldakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles