On taas aeg mõelda laulu- ja tantsupeole

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olgugi et sündmus leiab aset 2014. aasta suvel, tuleb kollektiividel, kes soovivad osaleda järgmisel üleriigilisel laulu- ja tantsupeol, vastav taotlus täita ja esitada juba praegu. Teha saab seda 20. oktoobrini.

Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse programmitoimetaja Vaike Rajaste märkis, et kollektiivide peole registreerimine on tähtis osa peo ettevalmistustest, millele toetudes saab kavandada järgmisi samme sellel pikal teel.

Väliskollektiivide ja Välis-Eesti kollektiivide kirjapanek algab novembris.

Eesootava laulupeo kunstiline juht on Hirvo Surva. Tantsupeo pealavastaja on Maido Saar, muusikajuht Toomas Lunge ning tantsupeo idee ja loo autor Sten Weidebaum.

Surva jutu järgi kohtuvad peol, mis kannab nime “Aja puudutus. Puudutuse aeg”, kaks olulist nähtust: aeg ja puudutus.

“Aja puudutust tunneme oma eelkäijate loomingus. XXVI laulupeo esimese päeva kontserdi nimi ongi “Aja puudutus” ja see toob meieni väärtusliku varamu esimesest laulupeost alates. Aeg on väärtuslik ja kasutagem seda hästi, et meistki jääks maha see, mis meie järeltulijaid puudutab,” selgitas Surva.

XIX tantsupeo ideekavand on sündinud igatsusest, et oleksime avatud märkama ja väärtustama seda, mis on päris, ei raiskaks oma aega tühisusele ega sulgeks enda südant puudutustele.

Vaatamata sellele, et meie elu koosneb paljudest puudutustest, ei jõua enamik neist näpuotsast kaugemale. Ja puudutuste puudumisest tekkinud tühjuse täidavad igatsus ja valu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles