Pärnus elavad ja treenivad eakate vanuseklassi parimad sõudjad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudmine.
Sõudmine. Foto: Raigo Pajula

Eesti sai nädal tagasi endale uued sõudmise Euroopa meistrid. Pärnus aga elavad ja treenivad ka üle 65aastaste vanuseklassi sõudmise maailmameistrid. Pensioniikka jõudnud mehed jõuavad oma igapäevatöö kõrvalt käia mitu korda nädalas trennis ning ka rahvusvahelistel võistlustel.

Võidukatel veteransõudjatel on igaühel nii palju saavutusi ette näidata, et neid üles lugeda ei jõuakski. Üle 65aastaste roolijata neljapaadi maailmameistri tiitlit neil seni veel ei olnud. Paatkonna neljast mehest kolm treenivad nädalas kaks korda Pärnu sõudeklubis. Neljas mees Toivo Zoova elab ja treenib Tallinnas, vahendasid ERRi teleuudised.

"Kui ei tee, siis mul on kodus nii kehva olla, tervis läheb käest ära," rääkis 65aastane sõudja Juhan Paalo.

Veteransportlaste võistlusgraafik on tihe. Kui maailmas saavad enamus eakaid sportlasi pühenduda vaid peamisele - sporditegemisele, siis Eestis tuleb treeninguteks aega võtta päevatöö kõrvalt. Võistlustel käimine sellises vanuses ongi rohkem hobi, mis suures osas tuleb ise kinni maksta. Mehi motiveerib aga hea enesetunne ning positiivne emotsioon suurtest tulemustest.

Praegu tehakse ettevalmistusi oktoobri alguses Tartus toimuvateks kaheksapaatide regatiks. Pikemas perspektiivis on sihikul järgmisel aastal Itaalias Torinos toimuvad maailmamängud.

Meeste endi sõnul on mõnikord kõige raskem hoopis paatkonda kokku saada, sest selles eas on iga tipptasemel spordimees arvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles