Koidula-kooli trupp sõidab festivalile “Kooliteater 2009”

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooliteatrite festivali Pärnumaa eelvoorus kuulutati vanemas vanuseastmes parimaks lavastuseks Pärnu Koidula gümnaasiumi „Kes on süüdi?". Pildil hetk võitjate väljakuulutamisest.
Kooliteatrite festivali Pärnumaa eelvoorus kuulutati vanemas vanuseastmes parimaks lavastuseks Pärnu Koidula gümnaasiumi „Kes on süüdi?". Pildil hetk võitjate väljakuulutamisest. Foto: Mart Tõnismäe

Järgmisel nädalavahetusel osaleb Tartus festivalil “Kooliteater 2009” 17 gümnaasiumi näitetruppi üle Eesti, Pärnut esindab Koidula gümnaasiumi näitetrupp Jüri.


“Kooliteater 2009” peakorraldaja Hedi-Liis Toome sõnul on festivalil mitu eesmärki. “Pakume kooliteatritele võimalust nii oma oskusi näidata kui teiste harrastajatega tutvust teha ja kogemusi jagada. Peale selle selgitatakse välja selle aasta parim gümnaasiumitaseme kooliteater,” rääkis Toome.



Teatritruppide repertuaar on väga mitmetahuline. Esitatakse omaloomingut ja klassikat.



Pärnu Koidula gümnaasiumi näitetrupp Jüri esitab omaloomingulise “Kes on süüdi?”, juhendajad on Ebe Saarna ja Hendrik Elstein.



Näidendi idee sai alguse noorte endi kirjutatud eestluseteemalistest esseedest. Järgnenud mõttetalgutel laiendati oma seisukohti, vaieldi, räägiti suud puhtaks. Üheskoos jõuti järeldusele: Eesti tee on ohus. Ühistööna valmis näidendi “Kes on süüdi?” stsenaarium.



See on noore inimese aus ettekujutus toimuvast ja ühtlasi valus hoiatus Eestimaa inimesele, nii noorele kui vanale.



Kooliteatrite festivali on tehtud 1982. aastast ja selle lavalaudadelt on läbi käinud paljud praegu kõrgelt hinnatud näitlejad. Seekordne on järjekorras 27.



Kooliteater 2009 kõik etendused toimuvad 3.-5. aprillil Athena keskuse kahes saalis ning on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles