Sotsiaalnõustaja pälvis aasta noorsootöötaja tiitli

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kesküla.
Kersti Kesküla. Foto: Maarja Burket

Pärnu aasta noorsootöötaja tiitli pälvis Kersti Kesküla, Kuninga tänava põhikooli sotsiaalnõustaja ja Pärnu maakonna koolisotsiaaltöö ning võrgustikutöö eestvedaja.

Kesküla kandidatuuri esitanud Pärnu õppenõustamiskeskuse töötajad peavad avara visiooniga Kerstit arvamusliidriks koolisotsiaaltöö arendamisel Pärnus. „Imetlust vääriv on tema valmisolek võtta vastu väljakutseid,“ kirjeldavad kolleegid. „Ta otsekui vajab neid, et aktiivsemalt oma potentsiaali rakendada. Kersti puhul on harjumuspärane mitme projekti koordineerimine igapäevatöö kõrvalt.“

Kuninga kooli sotsiaalnõustajana paistab Kesküla silma süsteemse koostöö edendajana hariduslike erivajadustega laste toetamisel. Oma rollist tulenevalt on ta üks võtmeisikuid nende õpilaste varajasel märkamisel ja toetamisel ning kooli ja kodu sidemete tugevdamisel.

Möödunud õppeaastal uuris Kesküla koos õppenõustamiskeskuse sotsiaalnõustajatega linna 7. ja 8. klasside õpilaste mõtteid ja ootusi seoses vaba aja tegevustega, tehtu võtab kokku uuring „Minu elu väljaspool kooli“.

Euroopa sotsiaalfondi projektis „Koolist väljalangemise ennetamine õpilase sotsiaalse toimetuleku tõstmise kaudu“ osaledes läbis Kesküla tugiisiku koolituse ja oli ettevõtmise koordineerija Pärnus.

Koos kolleegidega üle Eesti uuris ta, millistes sotsiaalsetes oludes õpiraskustega lapsed Eestis elavad, milliste probleemidega kokku puutuvad, millist abi vajavad ja on nõus vastu võtma. Selle uuringu tulemusena anti välja raamat „Karid ja päästerõngad“, kus üks kaastöötajaist on Kesküla.

Tänavune aasta noorsootöötaja on lastevanemate ja pedagoogide seas hinnatud koolitajanagi.

Nii kuulus ta Kuninga kooli konverentsi „Märka ja enneta“ korraldusmeeskonda ja esines ettekandega „Kooli võimalused pere toetamiseks võrgustikutöös“ ja koolitas Koidula gümnaasiumi õpetajaid teemal „Väljakutsed suhtlemisel lapsevanemaga. Head praktikad igapäevatöös“.

Kesküla on jaganud kogemusi üle Eesti. Poliitikauuringute keskuse Praksis korraldatud noorteseire mõttehommikul tutvustas ta omavalitsusjuhtidele Pärnu linna kogemust noorte nõustamissüsteemi arendamisel ja õpiraskustega noorte toetamisel.

Kesküla on olnud aktiivne SA Euroopa Noored pilootprogrammi „Kooliraskustega noorte toetamine läbi noorsootöö“ töös ja on üks projektijuhte sel õppeaastal elluviidavas mentorprogrammiski.

Uue algatusena sel sügisel teevad koolide sotsiaalpedagoogid Kesküla eestvedamisel senisest rohkem koostööd Pärnu huvikoolidega, et koolis raskustes olevaid lapsi huvitegevusega siduda.

„Kersti mõtleb suurelt, innustub ja innustab teisi. Ta on innovaatiline, otsides võimalusi muutuste elluviimiseks kooli-sotsiaaltöös,“ iseloomustab Pärnu õppenõustamiskeskus Kesküla. „Kersti on väga hea suhtleja. Tema poole pöördutakse meeleldi. Tema jaoks ei ole olemas võõrast muret.“

Samuti Kesküla kandidatuuri aasta noorsootöötaja tiitlile esitanud Kuninga tänava põhikool hindab teda kui professionaali, kes oskab näha töös ettetulevaid probleeme laiemalt ja leida neile parimaid lahendusi iga lapse huvidest lähtuvalt.

Lektorina kuulub Kesküla kooli lastevanemate koolitussüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles