Uued raamatud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uusi raamatuid tutvustab Malle Koger Pärnu keskraamatukogust.

Siiri Laidla, “Toometondu”

Tartu linnas Toomemäel Musumäe koopas elutseb iidvana tondike – Toometondu. Ta soovib lastele pajatada oma kodulinna ajaloost ja põnevatest juhtumustest.

Muidu on ta täiesti tavaline hea tont, kes sõbrustab nii Taaralinna vareste kui toredate koolilastega. Üldiselt ei meeldi talle end inimestele näidata, ent vahetevahel seda juhtub.

Sinagi võid teda Toomel kohata, kui hästi vaikselt jalutad ja salamahti ringi piilud.

„Toometondu“ oli äramärgitud töö Eesti lastekirjanduse keskuse, ajakirja Täheke ja kirjastuse Tänapäev IV lastejutuvõistlusel „Minu esimene raamat“. Illustreerinud Mare Hunt.

Tänapäev.

Siri Kolu, “Meie, Rööbelid”

Maanteeröövel Kuri-Kaarle röövib kümneaastase Vilja Vainisto, sest Rööbelite pere lapsed superröövel Hele ja härrasmeesröövel Kalle igatsevad sõpra. Harilikult muidugi röövivad Rööbelid autodest komme, sinepit ja muid hõrgutisi ning ajakirju ja Barbiesid.

Röövlihommikueined, ujumispeatused ja kioskirööv, täiskiirusel kihutamine ja maanteeröövlite suvepäevad – mis saaks olla veel toredam?

Vilja naudib vabadust ja saab kiiresti selgeks kõik, mis on maanteeröövlite maailmas õppimist väärt. Ka selle, et hiirepeerude suhtes tuleb suu kinni hoida, kui ei taha kannule saada kadedaid röövleid, politseid ega Jouni Vainistot.

Siri Kolu (sündinud 1972) võitis selle lõbusa ja seiklusrikka röövlilooga Soome kirjastuse Otava ja Kinoproduction Oy lasteromaanivõistluse. Tõlkija Kätlin Kaldmaa.

Ajakirjade Kirjastus.

Jujja ja Tomas Wieslander, “Mamma Muu ja Vares”

Mamma Muu on lehm, kes sööb rohtu, kuid teeb kõike muudki.

Vares on Mamma Muu sõber. Nad teevad alalõpmata igasuguseid huvitavaid asju.

Selles raamatus sõidab Mamma Muu jalgrattaga, sukeldub, käib linnas, raamatukogus, tantsib ja laulab.

Vares aga teeb läbi rasked katsed ja saab selle eest kuldse Lenkala märgi. Raamatu muudavad elavaks Sven Nordqvisti lõbusad värvilised pildid.

Rootsi keelest tõlkinud Allar Sooneste.

Karrup.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles