Pärnus algas rahvusvaheline laste ja noorte solistide festival

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6-10aastaste vokaalsolistide arvestuses saavutas 2010. aastal teise koha Triin Veissmann.
6-10aastaste vokaalsolistide arvestuses saavutas 2010. aastal teise koha Triin Veissmann. Foto: Mart Tõnismäe

Pärnu Kunstide majas avati kolmas rahvusvaheline laste ja noorte solistide festival „Kuldleheke“, kus poolesaja osavõtja seas on noori soliste kaheteistkümnest Euroopa riigist.

Kunstide maja eestvedamisel korraldatava „Kuldlehekese“ festivali jooksul toimub Pärnus mitu koolikontserti ja publik on oodatud kontserdile-võistlusele, vahendasid ERRi teleuudised.

Täna on Kilingi-Nõmme lähedal Vango talus folklooripäev, kus võtavad mõõtu noored rahvalauljad. Laupäeval toimub Pärnu kunstide maja ärklisaalis pop-jazz’i konkurss.

"Sel aastal on rohkem rõhku ka rahvalauludel, sest ütlesime, et asi ei ole võistlemises, vaid tahaksime näha teie maa kultuuri," rääkis festivali muusikaline juht Endla Murd.

Solistid on Pärnusse jõudnud lauluõpetaja Endla Murdi tutvuste kaudu arvukatelt väliskonkurssidelt, kus ta oma õpilastega edukalt esinenud on.

"Kuldlehekese" grand prix' ja preemia antakse rahvalaulu ja pop-jazz’i kategoorias välja laupäeva õhtul Kunstide majas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles