Homme stardib viies rattaretk

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Homme keskpäeval stardib Pärnu vana silla juurest taas Pärnumaa sügisene rattaretk.

Viis aastat tagasi toonase maavanema Toomas Kivimägi ideest alguse saanud ühismatka korraldab endiselt Pärnumaa spordiliit, taas viivad nii lühike (10 km) kui pikem (27 km) distants retkelised Audru ringrajale, kus korraldatakse laste rattasõite, loositakse auhindu (pealoos nagu alati jalgratas!), süüakse suppi ja testitakse end südametelgis.

Kui ilm vähegi soosib, on oodata meeleolukat ühissportimist.

Viis aastat tagasi tuli esimesele retkele 300 ratturi ümber, toona oli see idee algataja soovil tasuta spordipäev.

Mõne aastaga tõusis osalejate arv üle 500, aga tekkis ja kasvas seoses sellega, et hea teenus järjest enam raha küsib (helkurvestid, supp, politsei, kadetid, kiirabi, pasunakoor, kleebised, rattaabi, reklaam jne) ja riik ning omavalitsused retke täies mahus rahastada ei suuda, ka osavõtumaks.

Tänavuseks prognoosisid korraldajad sõltuvalt homsest ilmast 300 osalejat, aga registreerumine Kahe Silla klubi kodulehel ja Port Arturi keskuses veel kestis.

“Kuidas retke järgmisel aastal korraldame, tuleks mõelda,” arvas Pärnumaa spordiliidu projektijuht Vahur Mäe. “Võiks ehk olla rohkem looduse pakutavat emotsiooni ja Pärnu ümbrus seda ju pakub. Äkki mõtleks midagi välja Reiu-Raeküla kandis, ka oleks logistiliselt parem, kui start ja finiš asuksid ühes kohas.”

Mäe kiitis rattureid, kes rattaretkedel saadud helkurvestidega end igapäevasõitudel autojuhtidele nähtavamaks teevad, ja kinnitas, et turvalisusele ning muulegi teenindusele on homse retke ajal tõsiselt mõeldud.

“Kesklinna sild läheb kell 11.55 kümmekonnaks minutiks kinni, edasi turvavad rattureid ristmikel politseipatrullid, politseikooli kadetid ja vabatahtlikud. Rajal sõidavad koos ratturitega punase risti vestiga meedikud, nii stardi eel kui rajal aitavad tehnikat putitada Hawaii Expressi rattamehaanikud,” rääkis Mäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles