Koorilaulu kuulamine viib fantaasiapillide õpituppa

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline muusikapäev Pärnu Kuninga tänava põhikoolis.
Rahvusvaheline muusikapäev Pärnu Kuninga tänava põhikoolis. Foto: Siiri Paasma

Pärnu Kuninga tänava põhikool tähistas eile rahvusvahelist muusikapäeva, kus koorilaulu ja teema tutvustuse kuulamise kõrval võisteldi välja pilet kontserdimajja fantaasiapillide õpituppa.

Kui muusikaõpetaja Reet Jürima oli tutvustanud 1. oktoobril 1975 alguse saanud rahvusvahelise muusikapäeva traditsiooni ja sellel nädalal toimuvaid muusikapäevaga seotud üritusi nii Eestis kui Pärnus, astusid koolikaaslaste ees üles mudilas-, laste- ja poistekoor.

Muusikaõpetaja esitas teraselt laule kuulanud õpilastele lastekoori laulu põhjal küsimusi, parima vastuse eest oli auhinnaks pileti täna kontserdimajas toimuvasse fantaasiapillide õpituppa "Teeme ise muusikat".

„Millest koosneb muusika, milline võib olla rütm ja kus võib olla viis?“ küsis õpetaja. Lastekoori esitatud laulust "Millest koosneb muusika?", mille kirjutas Piret Rips-Laul, noppis sellele küsimusele kõige terasema vastuse välja Annabel Raudsepp 6.s klassist.

„Rääkisime ka muusikatundides, millest muusika sünnib ja kuidas see mõjub ning muusikat kuulates joonistasime,“ kirjeldas Jürima rahvusvahelise muusikapäeva ettevõtmisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles