Joobes isa pani autorooli 12aastase tütre

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei tabas pühapäeval Pärnus sõiduautot juhtinud 12aastase tüdruku, kelle oli rooli pannud tema kõrval istunud alkoholijoobes isa.

Pühapäeval kell 18.45 sai politsei teate, et Pärnus Metsa tänaval põgenes õnnetuspaigalt sõiduauto, mis oli otsa sõitnud elektripostile.

Sõiduki leidis politsei Mai tänaval ühe maja hoovist, selle kõrval seisis joobes isa koos 12aastase tütrega, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

„Tunnistajate ütluste järgi oli sõiduki roolis 12aastane tütarlaps, kellel kohe kindlasti veel autorooli ei peaks asja olema,“ sõnas Leesment. „Asja lähemal uurimisel selgus, et koos tütarlapsega autos viibinud isa on alkoholi tarvitanud.“

Seejuures väitis napsitanud perekonnapea, et tütar peaks oskama autot juhtida küll, sest nad on varemgi harjutanud. Politseiametnikud toimetasid isa kainenema.

Pärnu noorsoopolitsei juhi Karin Uibo sõnade järgi on tegemist halvas mõttes üllatava juhtumiga, mis oma olemuselt on muidugi äärmiselt kahetsusväärne.

„Ma ei ole kindel, millist peremudelit ja eeskuju esindab lapsevanema selline käitumine. Ilmselgelt on selle juhtumi kontekstis probleemid märksa sügavamal väärtushinnangutes, kui see, et laps enda asemel sõidukirooli pandi,“ nendib Uibo

Uibo sõnade kohaselt on isa vastutustundetu käitumine kahjuks põhjustanud olukorra, kus noorsoopolitseinikuga tuleb tõsisem jutuajamine ka ebaseaduslikult rooli keeranud alaealisel tütrel.

Alkoholijoobes perepead, kes sõiduki tütrele juhtida andis, karistatakse liiklusseaduse paragrahvi järgi, mille kohaselt on võimalik karistusena kohaldada nii aresti kui kuni 300 trahviühiku suurust rahatrahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles