Punases tornis avatakse Malle Heinoneni näitus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane torn.
Punane torn. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Täna avatakse Pärnus Punase torni poes ja veinibaaris kunstnik Malle Heinoneni müüginäitus „Sügisjärgsed hetked”.

Heinoneni maalid on tehtud akrüülvärvidega lõuendile ja need on rahulikes pastelsetes toonides. Kunstniku sõnade järgi on oluline tähelepanu pöörata tundemaailmale. „Püüan seda harmooniat ja ümbritsevat ilu, mida näen ja tunnen, oma maalidega edasi anda,” ütles Heinonen.

Punase torni poe ja veinibaari omaniku Mari Ermi sõnul sobib kunst suurepäraselt torni miljöö ja veinibaari õhkkonnaga.  „Plaanis on Punase torni teisel korrusel pidevalt näitusi korraldada, et luua õdus veini nautimise meeleolu ja pakkuda võimalust kunstnikele oma teoste tutvustamiseks sellises väärikas kohas, nagu seda on Pärnu Punane torn,” rääkis Erm.

Heinonen on sündinud Tallinnas, õppinud kunstiklassis ja aasta kunstiülikoolis Linda Andreste käe all. Hiljem on ta õppinud Tallinna rahvaülikoolis portselanimaali ja käinud Tallinna kunstiakadeemias täienduskursustel. 2002. aastal Pärnusse kolides jätkas Heinonen portselaniseltsis Lüster ja töötas dekoratiivmaaliateljees Holm Art. Seal jõudis ta lõuendile maalimise juurde. 2008. aastast kuulub Heinonen Pärnu kunstiklubisse ja on korraldanud näitusi pea igal aastal.

Näitus jääb avatuks novembrikuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles