Küsimus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas suvisel kaitseväe õppekogunemisel oldud aeg arvatakse põhipuhkust andva aja hulka?

Vastab tööinspektsiooni Lääne inspektsiooni tööinspektor-jurist Leonid Siniavski:

Kehtiva töölepinguseaduse (TLS) kohaselt arvestatakse põhipuhkuse andmise õiguse aluseks oleva aja hulka peale töötatud aja ajutise töövõimetuse aeg, puhkuse aeg, välja arvatud lapsehoolduspuhkuse ja poolte kokkuleppel antud tasustamata puhkuse aeg, samuti aeg, kui töötajal on seaduse alusel õigus tööst keelduda TLSi 19. paragrahvi 3. punktis nimetatud juhul, ja muu aeg, mille suhtes pooled on kokku leppinud.

Seadusandja ei ole teinud erandit sama paragrahvi (TLSi § 19) 5. punkti suhtes, mis sätestab töötaja õiguse keelduda töö tegemisest, juhul kui ta on aja- või asendusteenistuses või osaleb õppekogunemisel.

Eelnevast tulenevalt võib järeldada, et kaitseväe õppekogunemisel oldud aega ei arvata põhipuhkuse andmise õiguse aluseks oleva aja hulka. Küll võivad töölepingu pooled vajadusel eraldi kokku leppida selle suhtes, et õppekogunemisel oldud aeg arvatakse töötaja põhipuhkuse andmise õiguse aluseks oleva aja hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles