Sellest kuust läheb osa ravimeid odavamaks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Toomas Huik

Oktoobrist jõustus seadusemuudatus, mille mõjul kaob senine 12.79eurone ravimihüvitise maksimaalmäär 50protsendise soodustusega ravimite puhul.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnade kohaselt on seni olnud nii, et kui inimene ostab 50protsendise soodustusega ravimi, siis haigekassa küll hüvitab selle maksumusest 50 protsenti, kuid mitte üle 12.79 euro retsepti kohta.

“Oktoobrist see piirmäär kaob ja sellest tulenevalt väheneb inimeste omaosalus ravimite eest tasumisel ehk ravimid muutuvad inimestele odavamaks,” lisas Pevkur.

Odavnevad näiteks Alzheimeri tõve ravimid, osa antidepressante, südameravimeid, seenhaiguste ravimeid ja rasestumisvastaseid vahendeid.

Arvutuste kohaselt väheneb inimeste omaosalus 50protsendise soodustusega ravimite ostmisel umbes 22 protsendi võrra keskmise retsepti maksumuse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles