Noored panevad kodukoha endast rääkima

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasiumi õpilased mõtlevad sellelegi, kuidas memme-taati aidata, selgus täna Port Artur 2 aatriumis toimunud ideekonkursil, milles osales viie kooli esindus.
Sindi gümnaasiumi õpilased mõtlevad sellelegi, kuidas memme-taati aidata, selgus täna Port Artur 2 aatriumis toimunud ideekonkursil, milles osales viie kooli esindus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuidas näeb välja aastaaegade maja, millised on Pärnjõe loodusannid ja oma pillid ning kuidas memme-taati aidata – sellest ja muustki said ülevaate need, kes täna lõuna eel Pärnus Port Artur 2 aatriumis jalutasid.

Ettevõtlusnädala ideekonkursil “Paneme kodukoha endast rääkima” esitlesid särasilmselt oma mõtteid Pärnu ühisgümnaasiumi, Sindi ja Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi, Häädemeeste keskkooli ja Pärnjõe põhikooli õpilased.

“Meie käime alati väljas, sest klassiruum ei ole ainus õppimise koht, siin saavad lapsed suhtlemiskogemuse ja ideed välja töötades meeskonnatöö oskuse,” mainis Sindi gümnaasiumi õpilaste üks juhendajaid Eneli Arusaar.

Kodukohta esile tõstvad ja enda kaasalöömist eeldavad mõtted väljendusid näiteks Sindi kooli 3. klassi poiste Siim-Kaspar Kollamaa, Fred Hussari ja Karl Hussari inimlikus arusaamises sellest, kuidas memme-taati aidata neile puid tuppa tuues, niiti nõela taha ajades, poes käies.

Pärnu ühisgümnaasiumi 10. klassi õpilased Egle Truuman, Linda Hanvere ja Elina Maarja Suitso seletasid ja näitasid arvutiekraanil, mismoodi võiks välja näha ja milliseid teenuseid pakkuda aastaaegade maja, mida saaks Pärnus kasutada aasta läbi.

Pernau raha-, selja- ja käekottide kavandid lähtusid Pärnu lipu värvidest, Halinga valla mängukaardid selgitasid pildi ja tekstiga, millised vaatamisväärsused sealkandis asuvad. Kui mõte teoks saab, pole kohapeal meenetega  muret.

Ürituse korraldustoimkonna juht Mari Suurväli nentis, et noorte leidlikkus ja fantaasia üllatavad, samal ajal on ideed väga lihtsad ja elust endast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles