Sotsid kohtusid Pärnu lasteaiajuhtidega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Klooster.
Epp Klooster. Foto: Urmas Luik

Kesknädalal kohtus Pärnu sotsiaaldemokraatide esindus linna lasteaiajuhtidega. Pärnu linnavolikogu liikmed Epp Klooster ja Valter Parve tundsid huvi lasteaedade ees seisvate probleemide vastu.


Epp Kloostri sõnul on praegust majanduslikku situatsiooni silmas pidades siiski võimalik leida linna eelarvest solidaarsuse printsiipi arvestades kokkuhoiukohti laste heaks ja sellised ettepanekud sotsid ka teevad.



Lasteaedade esindajate murena seiskub praeguses majanduslikult raskes olukorras õpi- ja kasvukeskkonna arendamine, arengukavas püstitatud ülesannete täitmisest rääkimata, vahendas SDE Pärnumaa piirkonna sekretär Maret Põlluste.



Suuremate valupunktidena toodi esile lasteaedade piirdeaedade ja õuealateede halba olukorda. Paljude lasteaedade sisevalgustus ei vasta normidele, välisvalgustus puudub hoopiski. Välisvalgustuse olemasolu tagab suurema turvalisuse ja annab võimaluse õuesolekuaega pikendada, millest omakorda sõltub laste tervis.



„Kahjuks ei pääse kõik kohasoovijad lasteaeda. Eriti tuntakse puudust sõimekohtadest,“ vahendas Põlluste.



Sotside üksmeelne ja kindel seisukoht on, et lapse arvelt ei tohiks kokku hoida riik ega koomale tõmmata eelarvet kohalik omavalitsus. Seda kinnitas ümarlauavestlusel osalenud riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Heljo Pikhof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles