Jazzklubis möllab Phlox

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul astub Pärnus Endla Teatrikohviku Jazzklubis üles kvintett Phlox, Jazzklubisse pääseb tasuta.

Phlox on märkimisväärse lavalise küpsusega Tallinna kvintett, mis viljeleb instrumentaalset jazz-rokki selle žanri kõige algupärasemas tähenduses. Ansambli koosseisu kuuluvad Kristo Roots (kitarr), Raivo Prooso (bass), Kalle Klein (saksofonid), Pearu Helenurm (klahvpillid) ja Madis Zilmer (trummid).

Phloxi visiitkaart on ehe, äratuntavalt seitsmekümnendatepärane analoogheli, mis oli omane teedrajavatele varase fusion’i bändidele, iseloomustas Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantson esinejaid. Ansamblit iseloomustavad tugev kompositsioon, pillivalitsemine ja kokkumäng, tulemuseks on intensiivne kõlapilt, mis on ühtviisi nauditav nii elavas esituses kui heliplaadilt.

Tosina aasta eest kokku tulnud ja rida koosseisuvahetusi läbi teinud ansambel on välja andnud neli kauamängivat, millest viimased kaks, “Rebimine + voltimine” (2007) ja “Talu” (2010) on tähelepanu äratanud rokkmuusika ringkondades üle Euroopa ja kaugemalgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles