Tööd alustas elektripakettide hinnavõrdlusportaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment elektripakettide hinnakalkulaatori koduleheküljest.
Fragment elektripakettide hinnakalkulaatori koduleheküljest. Foto: Repro

Tänasest alustas tööd elektrimüüjatest sõltumatu energiaportaal energiaturg.ee, mille abil saavad tarbijad võrrelda eri elektrimüügifirmade hinnapakette ja valida enda jaoks välja sobivaima pakkumise.

Portaali tegevjuht Moonika Kukke lausus pressiteates, et edaspidi soovib energiaportaal võimaldada ka elektrilepingute sõlmimist.

Esmaspäevase seisuga on portaalis 220 Energia ning Eesti Energia hinnapaketid, uute elektrimüüjate hindade avalikustamisel jõuavad needki energiaportaali süsteemi.

"Kuigi mitu ettevõtet on teatanud oma kavast hakata elektrimüüjaks, on vaid kaks neist seni oma 2013. aasta hinnapaketid avalikustanud," lisas Kukke.

Elektrimüüja vahetamisel tuleb valik teha 10. detsembriks, siis saab klient hakata valitud müüjalt elektrit ostma alates 1. jaanuarist 2013. Samas säilib vahetusvõimalus hiljemgi, kuid tarbijal tuleb arvestada, et müüjavahetuse protsess kestab 21 päeva. Peale selle toimub müüjavahetus kalendrikuu vahetumisel ning samuti võib täiendav aeg kuluda eelmise lepingu lõpetamisele.

Energiaturg.ee on elektripakettide hinnavõrdlusportaal, mida arendavad koostöös advokaadibüroo Glimstedt, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles